Antena Meniu Search
x

Video ''Am mâncat peşte cu oţet.'' Şoferi de microbuze, autobuze şi autocare, rămaşi pietoni după o razie de amploare

Tot mai mulţi şoferi pun în pericol viaţa pasagerilor pe care îi transportă. Este concluzia unei razii de amploare făcută de poliţişti în întreaga ţară. Au fost vizaţi şoferii de microbuze, autobuze şi autocare. Cu toţii au suflat în fiolă şi nu sunt puţini cei care au rămas fără carnet pentru că au urcat băuţi la volan. 

de Adrian Obreja

la 22.08.2022, 17:40

Vezi și

''1,01.'' Este cantitatea impresionantă de alcool pur în aerul expirat, descoperită de poliţişti la şoferul unui autocar plin de pasageri. 50 de oameni transporta bărbatul de 51 de ani, la ieşirea din Constanţa, după ce a băut bine, dis de dimineaţă. Gestul inconştient l-a costat însă scump: un dosar penal şi permisul anulat. ''90 de zile fără drept de circulaţie din momentul de faţă. Maşina e parcată, o să vină un conducător auto.''

Şoferi de microbuze, autobuze şi autocare, rămaşi pietoni după ce au condus băuţi

Nici poliţiştii brăileni n-au stat degeaba. Deşi legalitatea transportului de persoane a fost principala ţinţă a raziei, alcoolul a fost motivul pentru care mulţi şoferi sunt acum pietoni. Cum este şi cazul unui bărbat care transporta muncitori de la Galaţi la Cernavodă.

"Deci mai vreau să mai fac testul încă o dată. Deci ultima dată era 7 şi jumătate când am băut un şprit. Aseară am baut şi acum dimineaţă am mâncat peşte cu oţet, deci nu ştiu cum a ieşit.''

Pe acelaşi subiect

Câţiva kilometri mai încolo, un taximetrist din Tecuci a picat şi el testul alcoolscop. A fost prins cu 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în Braşov, poliţiştii au luat la puricat peste 100 de autovehicule. 

Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Printre obiectivele acțiunii se numără legalitatea activității de transport, deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorii de transport și conducătorii auto, respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculului de persoane, verificarea alcoolscop a conducătorilor auto.

În numai 24 de ore, poliţiştii braşoveni au reţinut cinci permise pentru consumul de alcool şi au dat 24 de sancţiuni contravenţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ''Am mâncat peşte cu oţet.'' Şoferi de microbuze, autobuze şi autocare, rămaşi pietoni după o razie de amploare