Antena Meniu Search
x

Video "Am vrut să trag de volan, să intru într-un copac". Drama familiei din Galaţi, care şi-a pierdut bebeluşul din cauza unui diagnostic greşit

A venit pe lume ca un miracol, însă un sistem bolnav şi indiferent a omorât-o. Este povestea Soniei, o fetiţă din Galaţi care a murit la doar 9 luni sub ochii mamei. Părinţii acuză medicii că, deşi copilul abia mai respira când a ajuns la spital, i s-a pus diagnostic de corp străin în ochi.

de Redactia Observator

la 12.10.2022, 12:08

Vezi și
  • Informaţii şi imagini cu un puternic impact emoţional!

Marian Neniţă, tatal copilului: Am avut multe tentative de suicid. Eu fiind şofer profesionist pe TIR de meserie am vrut să săr de multe ori de pe un pod, să trag de volan să intru într-un copac.

Disperarea şi durerea sunt de nedescris pentru un tată care luptă să facă dreptate pentru fetiţa lui. În urmă cu mai bine de un an, lumina ochilor lui a murit. Sonia s-a născut prematur însă a avut o evoluţie extrem de bună. La doar 9 luni, însă, a ajuns la spitalul de copii din Galaţi după un consult la un cabinet privat care a pus diagnosticul de laringită şi insuficienţă respiratorie. Cu toate acestea..

Imediat cum a ajuns la urgente copilului i s-a pus un diagnostic de corp străin intraocular, diagnostic total greșit, se arată un raportul, și care nu avea nicio legătură cu simptomele pe care le prezenta pacienta in acel moment. 

Când a ajuns pe mâinile medicilor, Sonia abia mai respira. Nu a fost considerată un caz grav, aşa că a aşteptat ore întregi pe holuri. 

Pe acelaşi subiect

Anca Neniţă, mama copilului: Nu se grăbeau să facă ceva. Până să iasă testul Covid cam 5 ore, şi în totalitate 15 ore până ne-au internat la ATI.

Bebeluş mort din cauza unei erori de diagnostic

Cât a stat în spital i s-au făcut mai multe radiografii: medicii insistau că a înghiţit ceva, iar părinţii nu vor să recunoască. În realitate, ce se vedea pe radiografii era lichid în plămâni. Starea fetiţei s-a agravat şi a ajuns la Terapie Intensivă. Singură.  

Loredana Ciubotaru - avocat familie: Mama a fost efectiv dată afară, nu i s-a mai permis accesul și totodată nu i s-a mai aduc la cunoștință starea fetițe.

Marian Neniţă, tatal copilului: I s-a administrat morfină deşi era sedată pentru că fata avea putere câtuşi de puţin să se foiască să dea din mânuţe. A început să facă stop cardio respirator şi convulsii. A avut undeva la 12 stop-cardio-respiratorii.

Pentru că intrase în stare critică, s-a decis transferul. Avea să fie ultimul drum al copilei, nu ultima şansă. 

Marian Neniţă, tatal copilului: Cei de la spitalul de urgenţă mi-au respins fetiţa pe motiv că nu pot transfera un pacient în stop-cardio-respirator, au venit înapoi cu ea detubată. I se făcea respiraţie cu acel balon care nu e indicat.

În faţa acuzaţiilor, reprezentanţii spitalului păstrează tăcerea.

Cătălin Munteanu - avocat Spital Sfântul Ioan, Galați: În ceea ce privește cazul de malpraxis la care faceți referire, nu pot sa va spun decât că există un dosar în curs pe rolul parchetului de.pe lângă judecătoria Galați.

De la procurorii parchetului nu a mai venit niciun răspuns de luni bune, iar Directia de Sanatate Publica susține că nu sunt elemente suficiente pentru a vorbi de malpraxis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Am vrut să trag de volan, să intru într-un copac". Drama familiei din Galaţi, care şi-a pierdut bebeluşul din cauza unui diagnostic greşit