Antena Meniu Search
x

Amendă pentru şcoala din Piteşti care a discriminat un copil cu ADHD. Şeful Inspectoratului Şcolar Argeş consideră măsura nedreaptă

O şcoală din România este amendată în premieră pentru că a discriminat un elev. Este şcoala din Piteşti unde o clasă întreagă de elevi a refuzat să intre la ore împreună cu băiatul care suferea de tulburare de hiperactivitate.

Vezi și

O şcoală din România este amendată în premieră pentru că a discriminat un elev. Este şcoala din Piteşti unde o clasă întreagă de elevi a refuzat să intre la ore împreună cu băiatul care suferea de tulburare de hiperactivitate. Două organizaţii nonguvernamentale au făcut plângeri, iar Şcoala şi Inspectoratul şcolar au fost sancţionate cu 5000 de lei.

Totul a început în urmă cu doi ani, când elevii unei clase, susţinuţi de părinţii lor au refuzat să mai intre la ore alături de George. Un copil cu ADHD, pe care dascălii lui l-au trimis la psihiatru şi i-au recomandat să stea acasă. Pentru liniştea clasei, au susţinut atunci. După doi ani, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a dat prima amendă unor profesori pentru că nu au ştiut să gestioneze conflictul. Şcoala a fost sancţionată cu 3000 de lei, din care o mie este amenda pentru directorul unităţii, iar Inspectoratul Şcolar Argeş cu 2000 de lei. 

CSABA ASTALOS, preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării:

I s-a încălcat dreptul la demnitate şi accesul la educaţie în condiţii egale. 

RODICA, mama elevului cu ADHD

Mă bucur că s-a rezolvat cazul, în sfârşit poate alţi copii nu vor mai trece prin ce a trecut copilul meu şi noi, familia. Mă aşteptam la demisia directorului, pentru că totul s-a întâmplat din cauza dumnealui. 

Şeful Inspectoratului Şcolar Argeş consideră amenda nedreaptă. 

DUMITRU TUDOSOIU, inspector la Inspectoratul Şcolar Argeş:

Eu am sa contest sanctiunile primite. Sa aprecieze instanta chestiunea aceasta. 

Băiatul discriminat este acum elev în clasa a opta. Într-o şcoală unde alţi 16 copii au aceleaşi probleme de sănătate. Manifestă simptome de ADHD. O tulburare de hiperactivitate şi deficit de atenţie pe care 8 la sută dintre şcolarii din România o au. 

DUMITRU TUDOSOIU, inspector la Inspectoratul Şcolar Argeş:

Nicio decizie nu trebuie sa vina ca o învăţătură de minte. Nu cred ca mai avem stiinta ca in Romania sa se intampla asemenea grozavie.

Cazul de la Piteşti arată că sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit să lucreze cu aceşti copii speciali. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Amendă pentru şcoala din Piteşti care a discriminat un copil cu ADHD. Şeful Inspectoratului Şcolar Argeş consideră măsura nedreaptă