Antena Meniu Search
x

Video Amendă usturătoare pentru benzinăria din Tecuci care a vândut motorina în rezervorul de 1.000 de litri răsturnat pe şosea

Benzinăria din Tecuci aflată în centrul unui incident mai puțin obișnuit, săptămâna trecută, când un rezervor cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat pe șosea, a fost amendată de inspectorii Gărzii de Mediu Galați cu 100.000 de lei. De amendă nu a scăpat nici firma păgubită.

De Clara Mihociu la 16.03.2022, 17:30
Vezi și

Incidentul a avut loc pe 10 martie, în municipiul Tecuci. Reprezentantul unei companii a cumpărat 1.000 de litri de motorină, însă a pierdut mai mult de jumătate din cantitate, după ce containerul în care o transporta i s-a răsturnat pe șosea. 

Ancheta inspectorilor de la Garda de Mediu a scos la iveală că operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizaţiei de mediu deţinute cu privire la activitatea desfăşurată, având în vedere că era obligată să realizeze alimentarea cu carburanţi numai în rezervoarele vehiculelor.

"Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10 martie 2022, în municipiul Tecuci, când un vehicul care transporta un cub de 1.000 litri a derapat şi s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăştiat pe şoseaua Galaţi - Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi au efectuat un control la staţia de carburanţi la care s-a efectuat alimentarea. În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1.000 litri, şi transportat într-un vehicul aparţinând societăţii cumpărătoare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galaţi a aplicat o sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare", precizează Garda de Mediu din Galaţi.

Pe acelaşi subiect

Benzinăria cu pricina a mai fost amendată și la momentul incidentului de către IGSU, cu 10.000 de lei.

De amendă nu a scăpat nici agentul economic care a împrăștiat motorina pe șosea

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au controlat şi sancţionat cu amendă de 8.000 lei şi suspendarea activităţii agentul economic care a împrăştiat carburantul pe carosabil, pentru că nu deţine autorizaţie pentru transportul şi stocarea combustibililor.

"Având în vedere faptele constatate, Comisariatul Judeţean Galaţi a aplicat sancţiuni contravenţionale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare, şi sancţiunea complementară de suspendarea activităţii desfăşurate şi amendă în cuantum de 8.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007", mai menţionează Garda de Mediu Galaţi.

De asemenea, Poliția Locală l-a amendat pe șoferul care transporta combustibilul cu 1.000 de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Amendă usturătoare pentru benzinăria din Tecuci care a vândut motorina în rezervorul de 1.000 de litri răsturnat pe şosea

Breaking News

Cancelarul Austriei spune un "NU" hotărât intrării României în Schengen: "Calendar pentru primăvara...

Cancelarul Austriei spune un "NU" hotărât intrării României în Schengen: "Calendar pentru primăvara următoare"