Antena Meniu Search
x

Ameninţare cu bombă pe aeroportul Otopeni

Un apel la 112 anunţa că un dispozitiv exploziv a fost montat la bordul unui avion ce tocmai se pregătea să decoleze spre Amsterdam.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.10.2020, 11:34

Vezi și
  • Pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă.
  • Aeronava a fost controlată de trupele antitero.

Trupele antitero au stabilit că a fost alarmă falsă. Chiar şi aşa, cursa a fost anulată. Celor 87 de pasageri li s-a oferit cazare la un hotel din apropierea aeroportului.

Avionul urma să plece aseară, spre Amsterdam, de pe aeroportul Henri Coandă. Nu a mai apucat să decoleze. Un apel prin 112 anunţa o bombă la bord. Însoţitoarele de bord i-au informat pe pasageri că a apărut o alertă de securitate. Peste 80 de oameni erau în aeronavă.

Oamenii de la bord au fost daţi jos, la fel şi bagajele, care au fost scanate din nou. Între timp, pista se umpluse de maşini de poliţie, ambulanţe şi echipaje antitero, care au început să controleze aeronava.

Dupa apelul la 112, atat pasagerii, cat si echipajul au fost debarcati si au fost dusi la salonul oficial, unde au asteptat sa vada daca este reluata cursa sau zborul este anulat.

Pasagerii se plâng că multă vreme nu au ştiut exact ce s-a întâmplat. Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au transmis că este vorba despre o ameninţare cu bombă după ce ei aflaseră deja de pe telefoane sau de la cunoscuţi.

După ce au terminat verificările, trupele antitero au anunţat că nu au găsit nimic suspect. Alarma falsă le-a dat însă unor pasageri planurile peste cap. 

Pasager: Eu urma sa zbor din Amsterdan in Singapore. Sunt marinar. Iar acum, pentru ca am pierdut escala, vaporul o sa plece fara mine. 

Compania aeriană a decis să-i cazeze pe pasageri, peste noapte, la un hotel din capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ameninţare cu bombă pe aeroportul Otopeni