Antena Meniu Search
x

Video Amenzi de mii de lei date degeaba pentru planta la care 1.000.000 de români sunt alergici. Instanţele le anulează pe bandă

Proprietarii terenurilor pe care creşte ambrozie sunt obligaţi, de acum, să curăţe în fiecare an pământul de aceste plante. La Bucureşti, primăriile fac bani şi din asta. Pe lângă amenzi, smulg ambrozia contra-cost. 

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 20:53

Vezi și

Poliţiştii locali au început să controleze terenurile neîngrijite din Bucureşti. Fotografiază zonele cu ambrozie şi le cer proprietarilor să îndepărteze plantele care provoacă alergii puternice. 

Amenzi pentru cei care nu-şi curăţă terenurile de ambrozie

Cine nu o face în 15 zile va fi amendat. Aproape o mie de terenuri cu ambrozie au fost găsite în jumătate din Bucureşti. 

Moise Singheorghe, poliţist local Serviciul pentru Protecţia Mediului Sector 3: 49 au fost salubrizate anul acesta în urma somaţiei şi din păcate 33 sunt sancţionaţi cu avertisment.

Pe acelaşi subiect

De acum, proprietarii sunt obligaţi să cureţe proprietăţile, anual, până la 30 iunie. Pot apela la primării pentru asta. Administraţia Domeniului Public smulge ambrozia contracost. Autorităţile locale curăţă terenurile cu 50 de bani metru pătrat. Adică 50 de lei pentru 100 de metri pătraţi. Poliţiştii spun că amenzile nu au efect - sunt contestate în instanţă.

Reporter: Câştigă?

Moise Singheorghe - poliţist local Serviciul pentru Protecţia Mediului Sector 3: O să fiţi surprinsă, da. Am avut o sentinţă civilă legată de un teren. Concluzia instanţei a fost următoarea: simpla existentă a vegetaţiei pe un teren nu prezintă pericol social. Blocaj, nu mai ai ce să comentezi. 

Un milion de români sunt alergici la această plantă

Alexandru, alergic la ambrozie: De anul trecut am inceput sa am usturimi de ochi. Am dureri aici la sinusuri, nas infundat. Nu pot să dorm, strănut ft rău. Dacă m-as duce undeva stiu exact unde este ambrozia. Încep sa stranut, mi se umflă ochii. 

Mădălina Avram, medic alergolog: Există din ce în ce mai mulţi adulţi care dezvoltă această sensibilizare la ambrosia prin expunere prelungită pentru că s-a răspândit peste tot, s-a modificat si alergenicitatea polenului, adică are o capacitate mai mare de a declanşa aceste alergii. Au devenit şi copiii sensibilizaţi la vârste din ce in ce mai mici, adică chiar si pana la varsta de un an. 

Cei care vor să scape definitiv de alergia la ambrozie pot face tratamente speciale, care durează între 3 şi 5 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Amenzi de mii de lei date degeaba pentru planta la care 1.000.000 de români sunt alergici. Instanţele le anulează pe bandă