Antena Meniu Search
x

Video Amenzi de până la 20.000 de lei pentru localnicii care aruncă gunoiul la întâmplare. România, pe penultimul loc în UE la reciclarea deşeurilor

Ameninţată de Uniunea Europeană cu amenzi uriaşe, ţara noastră a investit în ultimii ani milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de reciclare a deşeurilor. La Oradea, oamenii continuă să arunce gunoaiele la întâmplare. Din această lună, însă, amenzile aplicate pentru cei care nu respectă colectarea selectivă au crescut cu zece procente. 

de Georgiana Botez

la 04.10.2022, 08:05

Vezi și

Orădenii au mari probleme când vine vorba despre colectarea selectivă a deșeurilor. Dacă în 2021, un sfert dintre locuitori colectau selectiv, în acest an, reciclarea a fost în declin.  În luna august, aceasta a fost de doar 17%. 

Anca Deac, purtător de cuvânt Primăria Oradea: Pentru a creşte gradul de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile şi biodegradabile, Primăria Oradea 275 de insule ecologice supraterane, în casetate cu câte cinci containere fiecare.  

Amenzile pot ajunge până la 20.000 de lei

Oamenii continuă să arunce gunoiul la întâmplare. Este motivul pentru care, începând din această lună, amenzile au fost majorate de autorităţi şi pot ajunge acum până la 20.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

Sincron Istvan Szentes, director tehnic Eco Bihor: Accesul controlat la locurile de colectare. Şi presiune asupra oamenilor, prin sistemul plăteşti cât arunci. 

Cu un ochi la amenzile foarte mari aplicate de Uniunea Europeană și cu celălalt la cifrele îngrijorătoare, reprezentanții municipalității vin cu soluţii pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Anca Deac, purtător de cuvânt Primăria Oradea: În schimbul ambalajelor reciclate, persoana care le predă va primi un bilet de două călătorii, valabil pe liniile din oraş. Sau vom găsi alte forme de recompensare.

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deşeurilor, cu un grad de reciclare de doar 11.1%, deşi ar trebui să recicleze 65% din deșeurile municipale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Amenzi de până la 20.000 de lei pentru localnicii care aruncă gunoiul la întâmplare. România, pe penultimul loc în UE la reciclarea deşeurilor