Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România, departe de țintele privind reciclarea. Doar în Malta se reciclează mai puţine ambalaje decât la noi

Deşi ţara noastră a primit numeroase sancţiuni şi avertismente de la Comisia Europeană din cauza proastei gestionări a deşeurilor, tot ne mişcăm greu în această direcţie. Doar în Malta se reciclează mai puţine ambalaje decât la noi. Nici cu educaţia ecologică nu stăm bine. Doar unul din trei elevi ştie cum să fie prietenos cu mediul. Decalajul educaţional trebuie recuperat urgent, avertizează specialiştii. Doar aşa, eforturile de a trăi într-un mediu mai curat pot să dea roade. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 18.09.2022 , 13:02

Copii, voi ştiţi ce este aia colectare separată?

Nu!

Cum nu? 

Vezi și

Este realitatea în care trăiesc copiii noştri. Aşa că avem datoria de a-i învăţa cum să aibă grijă de mediul în care trăiesc. Ne aflăm la şcoala gimnazială Traian, din Craiova. Copiii învaţă aici şi despre reciclare, mediu şi impactul negativ pe care acţiunile noastre îl au asupra naturii. În curtea şcolii, un reprezentant al operatorului de salubritate stă de vorbă cu cei mici. În clase, dascălii sunt cei care le vorbesc copiilor despre cât durează să se descompună un deşeu aruncat la întâmplare.

Pe acelaşi subiect

Cristina Oprea, reporter Observator: Doar unul din trei elevi participă în mod activ la programe de educare şi conştientizare pe teme de mediu. În mod paradoxal, deşi din şcoli se generează cantităţi uriaşe de deşeuri care ar putea să fie reciclate, de prea puţine ori acestea ajung să fie reciclate în mod corespunzător.

O recunosc şi dascălii, care spun că avem mult de recuperat la educaţie ecologică. În plus, fără un exemplu de urmat, efortul de la catedră riscă să rămână fără ecou.

Diana Brătucu, director şcoală: Şcolile nu sunt dotate cu pubele, ca să recicleze aşa cum ar trebui.

La nivel naţional, în 2019, doar 11% dintre deşeurile municipale erau reciclate

Craiova se laudă, totuşi, cu cea mai performantă reţea de colectare selectivă a deşeurilor. 

Ana Maria Predilă - reprezentant firmă salubrizare: Cantitatea de deşeuri reciclabile colectată de la cetăţeni s-a dublat. În Craiova avem toată infrastructura de colectare separată amplasată atât la blocuri cât şi la case.

La nivel naţional, în 2019, doar 11% dintre deşeurile municipale erau reciclate. Din 2025, țintele impuse de Uniunea Europeana vor fi de 55%, iar România va avea de recuperat inclusiv decalajul educațional, pentru a putea îndeplini țintele de mediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » România, departe de țintele privind reciclarea. Doar în Malta se reciclează mai puţine ambalaje decât la noi