Antena Meniu Search
x

Inspectorii ANAF, nopţi albe în cluburile de pe litoral. Au stat de veghe lângă casele de marcat

De 1 Mai, inspectorii ANAF au stat de veghe lângă casele de marcat din marile cluburile de pe litoral. Au urmărit astfel toate încasările şi au numărat banii împreună cu angajaţii.

Vezi și

Premieră pe litoral. De 1 Mai, inspectorii ANAF au stat de veghe lângă casele de marcat din marile cluburile de pe litoral. Au urmărit astfel toate încasările şi au numărat banii împreună cu angajaţii. La final, au tras linie.

În doar 16 cluburi s-au strâns peste 17 milioane de lei. Sunt încasări fiscalizate, pentru care patronii plătesc taxe la stat. Anul acesta Fiscul şi-a propus să avertizeze înainte de a închide afaceri.

Inspectorii ANAF au făcut nopţi albe în cluburi. În localurile de lux au stat de pază chiar la casele de marcat. Locul strategic de unde au putut urmări dacă plăţile clienţilor se şi înregistrează. 

Timp de 4 zile, Alex a fost în spatele barului. A lucrat în două dintre cele mai mari cluburi din nordul staţiunii Mamaia. Iar calcul încasărilor l-a făcut împreună cu inspectorul antifraudă. 

"Există o oarecare intimidare când îi vezi, toată lumea îmi scria: <<au venit, a venit, e problemă>>. Staţi liniştiţi nu e nicio problemă, atâta timp cât suntem în regulă nu e nicio problemă", spune Alex Vintilă, barman.

16 cluburi au fost monitorizate continuu. În total, pe parcursul a patru zile, sumele fiscalizate au depăşit 17 milioane de lei, adică peste 3,7 milioane de euro.

Cele mai mari vânzări au fost, firesc, în Mamaia Nord. Acolo, trei cluburi au avut încasări de 14 milioane de lei. Şampaniile au adus cele mai mari venituri. Băuturile fine au fost servite cu artificii şi muzică, într-un decor opulent.

Pentru o sticlă de şampanie, de 6 litri, un turist din Turcia, a plătit 50 de mii de lei. Şi nu a fost cea mai scumpă din meniurile cluburilor de fiţe din Nordul litoralului. Într-un alt club, o sticlă de Armand de Brignac, a fost vândută cu 99 de mii de lei.!

Iar cei care nu şi-au permis astfel de distracţii, s-au jucat în parcare cu sticlele golite de alţii.

Inspectorii antifraudă au dat şi 92 de amenzi. Valoarea lor este de cinci ori mai mică decât cea de anul trecut.  

Anul acesta, spun reprezentanţii ANAF, politica a fost bazată pe prevenţie. Întâi avertismente, apoi amenzile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Inspectorii ANAF, nopţi albe în cluburile de pe litoral. Au stat de veghe lângă casele de marcat