Antena Meniu Search
x

Anchetă la Centrul de plasament din Periș. Dialog halucinant între o angajată și o minoră care cere intimitate: ”Păi știe, i-am spus noi”

Anchetă la un centru de plasament din Ilfov, după ce o angajată a fost înregistrată în timp ce are un limbaj neadecvat cu o minoră instituționalizată care ar fi fost abuzată sexual. Ministrul Gabriela Firea a anunțat că a cerut Autorității Naționale Pentru Drepturile Persoanelor cu dizabilități, Copii și Adopții să trimită urgent Corpul de Control la Centrul din Periș.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.12.2021, 16:53

O fată pășește într-o cameră întunecată cu un ursuleț în mână
Anchetă la Centrul de plasament din Periș. Dialog halucinant între o angajată și o minoră care cere intimitate: ”Păi știe, i-am spus noi” - captura video Facebook/Visel Bălan

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, a anunțat că trimite Corpul de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Periș, unde o copilă de 15 ani ”a fost lăsată fără supraveghere și, potrivit înregistrărilor apărute în spațiul public, ar fi întreținut relații sexuale”. 

”Condamn cu fermitate acest caz! Un copil de care este răspunzătoare conducerea Centrului de plasament din Periș, jud Ilfov a ajuns într-o situație dificilă. În același timp, condamn atitudinea si limbajul neadecvate, ale angajatilor Centrului de plasament, observate din discuția avută cu adolescenta instituționalizatā. Am solicitat Autorității Naționale Pentru Drepturile Persoanelor cu dizabilități, Copii și Adopții să trimită urgent Corpul de Control la sediul Centrului de plasament din Periș, pentru o anchetă în acest caz. Astfel de situatii nu pot fi tolerate”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Cazul fetei de 15 ani de la Centrul de plasament din Periș a fost făcut public de preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, care a postat o înregistrare revoltătoare cu discuția purtată de angajata centrului cu minora.

Dialogul angajatei Centrului din Periș cu minora de 15 ani

”Un copil pus la zid de niște incompetente. Aceste individe lucrează la Centrul de Copii din Periș, jud. Ilfov. Acțiunea a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Copilul cere #intimitate într-o discuție în care este pusă la zid: Am intimitate, dânsu n-ar trebui să fie aici. Contează. Angajatele: păi știe, i-am spus noi”, scrie Vişinel Bălan, în postarea făcută pe Facebook.

”Vă dați seama că intimitatea nu există într-un centru de plasament/ rezidențial? Personalul insistă ca la discuție să fie un bărbat, tot angajat al centrului. Discuția este despre intimitate, experiențe sexuale și alte situații pe care minora le-a trăit. Din înregistrare observăm că atitudinea personalului de la Centrul de Plasament din Periș este la cel mai de jos nivel, aș putea spune că e un nivel de canal. Acești indivizi au grijă de copiii abandonați”, mai scrie el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Anchetă la Centrul de plasament din Periș. Dialog halucinant între o angajată și o minoră care cere intimitate: ”Păi știe, i-am spus noi”