Antena Meniu Search
x

Andreea a fost respinsă la Academia de Poliție, deși a făcut testul grilă corect. Ministrul Vela: "Am reparat o nedreptate"

Ministrul de Interne a readus în actualitate povestea Andreei, o tânără din București care a făcut terapie pentru depresie după ce, în septembrie anul trecut, la examenul de admitere în Academia de Poliţie, deși a răspuns corect la examen, ea a fost respinsă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.05.2020, 07:37

Respinsă la Academia de Poliție, Andreea a fost admisă la ordinul ministrului Vela - Facebook / caon.ro
  • Andreea a dat examenul de admitere la Academia de Poliție și a fost respinsă, deși răspunsurile date la testul grilă au fost corecte.
  • Fata a fost înmatriculată după verificări ale Corpului de Control al ministrului Vela.

Problema nu au fost răspunsurile, ci faptul că, fiind un test grilă, Andreea a depășit "căsuța" în care trebuia să se încadreze, a povestit, aseară, Marcel Vela pe Facebook.

"Nu a făcut un semn perfect încadrat în chenar!", a scris ministrul.

Însă, fata nu a renunțat la visul ei, iar nedreptatea a ajuns și la urechile lui Marcel Vela, care a dispus urgent un control iar, în urma verificărilor, fata a fost înscrisă în anul I.

"A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar (așa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne) declarând-o din nou respinsă.

Nu aveam în minte decât un singur gând: Dacă s-a făcut o nedreptate, cum poate acest copil să piardă un an din viață din cauza unor greșeli ce nu îi aparțineau? Am luat decizia imediată de a repara o nedreptate și, nu întâmplător, în preajma Zilei Unirii, a devenit studentă în anul I la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza", a spus ministrul de Interne.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marcel Vela a ținut să transmită că Andreea "este un exemplu pentru noi toți".

"Pentru tinerii de astăzi și de mâine nu există o persoană dintr-o funcție prea înaltă la care ei să nu poată să ajungă. Cu toții avem telefon, mesagerie, adrese de e-mail și, nu în ultimul rând, Facebook-ul (unde suntem cu toții foarte conectați). 

Provocările reprezintă acei bolovani peste care noi trebuie să trecem cu fruntea sus și zambetul pe buze. Andreea a trecut peste ei și vă încurajez să faceți la fel, în orice clipă grea a vieții.

Mă bucur că una dintre cărămizile puse la viitorul Andreei este a mea", a mai scris Vela.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Andreea a fost respinsă la Academia de Poliție, deși a făcut testul grilă corect. Ministrul Vela: "Am reparat o nedreptate"