Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Academicianul Dumitru Manole povesteşte cu ce daune s-a ales, după ce un elicopter Black Hawk a zburat aproape de casa sa

Un elicopter militar american a făcut ravagii într-un cartier din Constanţa, se plâng localnicii. A zburat foarte aproape de case şi a provocat pagube şi panică. Oamenii se plâng că, de la o vreme, nu mai au linişte din cauza aparatelor de zbor care trec des pe deasupra oraşului. Unul dintre păgubiţi este un academician foarte deranjat de situaţie. 

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 19:53

Vezi și

În centrul oraşului Constanţa, în miezul zilei, un întreg cartier s-a cutremurat. Un elicopter militar american Black Hawk a trecut la mică înălţime pe deasupra caselor, spun locuitorii din zonă. 

Elicele aparatului de zbor au provocat curenţi puternici. Aceştia au doborât un horn, au smuls ţigle de pe case, au dărâmat ghivece de flori şi au aruncat tomberoane de gunoi la câţiva metri distanţă. Cea mai afectată este casa academicianului Dumitru Manole, un inginer agronom cunoscut şi respectat de toţi fermierii.

Dumitru Manole, localnic: Înălţimea a fost atât de mică, încât mi-a luat un coş de fum şi l-a dărâmat total şi au căzut bucăţile de beton cu care era încastrat. Noaptea, două-trei, zboară elicopterele. Eu nu mă pricpe la aviaţie, şi nu ştiu care este înălțimea de zbor, însă ieri a fost teribil.  

Viorica Manole, localnică: M-am speriat. Mi-am revenit mai greu. Dacă era acolo cineva, clar că astăzi nu era. Brazii din faţă se clătinau de nu ştiam ce se întâmplă. 

Pe acelaşi subiect

Norocul locatarilor din zonă a fost că erau în case şi de aceea nu au fost răniţi. Păgubiii au sunat la 112, dar dispecerii i-au sfătuit să sune la secţia de poliţie. 

Cei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu spun că elicopterul a respectat toate cerinţele de orientare

Pe parcursul exerciţiului, echipajul nu a observat daune. Localnicii din Constanţa se plâng că de câteva săptămâni nu mai au linişte din cauza aparatelor de zbor militare. 

Localnic: Când trec elicopterele se produce un zgomot infernal. Trepidează toată casă. Casa mea e veche, se dărâmă naibii dacă ăştia fac aşa! Parcă te absoarbe. 

Viorica Manole, localnică: Cam de două săptămâni, chiar mai bine. Dar vin și noaptea și chiar ne speriem, că nu avem de unde să ştim ce se poate întâmpla. 

Elicopterele militare americane Black Hawk au devenit celebre în România acum doi ani. Un aparat de zbor a aterizat forțat în vara lui 2021 în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle din București, iar imaginile au devenit rapid virale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Academicianul Dumitru Manole povesteşte cu ce daune s-a ales, după ce un elicopter Black Hawk a zburat aproape de casa sa