Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a petrecut accidentul de la Petromidia. Surse: Femeia ar fi scăpat un sac în rezervor şi ar fi încercat să-l scoată, dar a căzut. Colegul a încercat s-o ajute

Anchetă de proporţii după accidentul de la rafinăria Petromidia, unde doi angajaţi au căzut aseară într-un bazin cu azot. Un bărbat a murit pe loc, iar colega lui este în agonie la Terapie Intensivă. O triplă investigaţie, a Poliţiei, a inspectorilor de muncă şi una internă, la rafinărie, încearcă să afle cauzele nenorocirii. Prima ipoteză ar fi eroarea umană - angajata ar fi scăpat ceva în rezervor şi s-ar fi aplecat periculos de mult, să recupereze obiectul. 

de Adrian Obreja

la 14.05.2023, 20:21

Vezi și

Cei doi angajaţi au căzut într-un bazin de azot, adânc de cel puţin 15 metri, unde erau minus 50 de grade Celsius. Au ajuns în capcana mortală în timp ce preparau un ingredient pentru granule de polimeri. O manevră obişnuită la instalaţia la care lucrau de obicei. Surse Observator spun că femeia ar fi scăpat un sac în rezervor şi ar fi încercat să îl scoată. Nu a reuşit. Mai mult, a căzut şi ea şi a strigat disperată după ajutor.

Adrian Obreja, reporter Observator: Fără să se gândească o clipă la pericol, bărbatul a sărit să îşi ajute colega. A coborât în bazin şi, cu ultimele puteri, a încercat să o scoată pe femeie la suprafaţă.

Un bărbat de 55 de ani şi o femeie de 38 de ani sunt inconştienţi într-un bazin de azot la Rafinăria Petromidia. Aşa a sunat apelul de urgenţă la 112. În câteva minute, toată curtea complexului industrial din Năvodari era plină de salvatori, maşini de pompieri şi ambulanţe. Iar un elicopter SMURD a aterizat de urgenţă.

Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: La faţa locului au fost alertate mai multe forţe din cadrul inspectoratului. Aproximativ 30 de salvatori.

Pe acelaşi subiect

În ciuda mobilizării, bărbatul nu a putut fi readus la viaţă. Colega lui a fost dusă urgent la spitalul din Constanţa şi conectată la aparatele de la Terapie Intensivă.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanţa: Pacienta a fost internată în secţia Terapie Intensivă. Starea generală se menţine la fel de gravă, este intubată şi ventilată mecanic.

Anchetă de amploare la rafinăria Petromidia

Inspectorii de muncă au deschis o investigaţie. Datele preliminare arată că cei doi angajaţi purtau echipament de protecţie când s-a produs nenorocirea.

Becheanu Marian, director ITM Constanţa: Ancheta se bazează în mod categoric pe declaraţiile martorilor, pe documentele pe care angajatorul o să ni le pună la dispoziţie şi necropsia.

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă

Compania a anunţat, într-un comunicat, că a început o investigație internă și colaborează cu autoritățile, pentru a afla cauzelor tragediei. De-a lungul anilor, la Petromidia au avut loc mai multe accidente. Unul dintre ele a fost legat tot de rezervoare cu azot - două bazine au explodat, iar doi muncitori au murit şi doi au fost grav răniţi în 2016. În cel mai recent un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar mai mulţi colegi au fost răniţi, în urmă cu nici doi ani.

Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente pentru determinarea cauzelor incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum s-a petrecut accidentul de la Petromidia. Surse: Femeia ar fi scăpat un sac în rezervor şi ar fi încercat să-l scoată, dar a căzut. Colegul a încercat s-o ajute