Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Cum s-a petrecut accidentul din Galați, în care un cuplu din Ucraina a fost spulberat pe trecere de un șofer de 19 ani. Valentyna a pierdut copilul

Au visat că vor deveni părinţi, dar visul lor a fost spulberat pe o trecere de pietoni din Galaţi. Un cuplu de ucraineni a fost lovit pe zebră de un şofer de 19 ani. Soţia, însărcinată în 8 luni, a pierdut copilul şi este acum în comă. În urmă cu o lună, pe aceeaşi trecere de pietoni, o femeie de 68 de ani a fost omorâtă de un şofer băut.  

de Adrian Obreja

la 10.11.2023, 20:06

Vezi și

Accidentul, surprins de camerele de supraveghere, a avut loc pe unul dintre bulevardele intens circulate din Galaţi. Mai exact, pe o trecere de pietoni semnalizată cu semafor şi marcată cu roşu pe asfalt, tocmai pentru a fi cât mai vizibilă. Cu doar câteva secunde înainte de impact, Valentyna şi Aleksandr se opriseră pe scuarul din mijlocul drumului ca să se asigure că pot traversa în siguranţă. Când ucrainenii au ajuns la jumătatea zebrei, o maşină a venit cu viteză.

ANIMAȚIE. Cum s-a petrecut accidentul din Galați

Adrian Obreja, reporter Observator: Şoferul venea pe banda unu, iar în momentul în care a ajuns pe trecerea de pietoni a schimbat benzile. A trecut pe doi. Atunci a fost momentul în care i-a lovit în plin pe cei doi soţi.

Şoferul de 19 ani îşi luase permisul în urmă cu şapte luni. Poliţiştii spun că a trecut pe culoarea galbenă a semaforului, însă nu a redus viteza, conform legii. Dacă nu ar fi schimbat haotic benzile chiar pe trecerea de pietoni, ar fi putut evita tragedia. Când şi-a dat seama ce a făcut, a tras pe dreapta şi s-a dus să vadă care e starea victmelor. Zeci de martori, printre care şi un deputat care trecea prin zonă, s-au strâns în jurul victimelor şi au sunat la 112.

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Gîdei, martor: Am sărit din taxi. M-am dus la doamna, pentru că domnul părea că ridica capul, mişca altfel. Doamna avea şi sânge în jurul capului. Am ţinut-o de mână, am ţinut-o de vorbă. Respira greu. Avea lacrimi în ochi.

Valentyna are 30 de ani, iar Alekasndr - 31. În urmă cu un an, s-au refugiat din calea războiului şi aşteptau împreună un copil. Femeia era însărcinată în opt luni. Aseară, visul lor de a fi părinţi s-a spulberat: fătul a decedat. Valentyna e în comă, are hemoragie la creier şi e ţinută în viaţă de aparate.

Cristian Onişor, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi: S-a constatat necesitatea de a se aborta chirurgical, pacienta prezentând leziuni extinse la nivel toracic cu ruptură de diafragm, la nivel abdominal cu ruptură de uter. Starea soţului este relativ bună. Este şocat de ceea ce s-a întâmplat.

În urma testării, poliţiştii au constatat că şoferul nu consumase alcool sau droguri. În urmă cu o lună, pe aceeaşi trecere de pietoni, o femeie de 68 de ani a fost lovită mortal de un angajat al Centrului Cultural din Galați. Şoferul băuse înainte să se urce la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Cum s-a petrecut accidentul din Galați, în care un cuplu din Ucraina a fost spulberat pe trecere de un șofer de 19 ani. Valentyna a pierdut copilul