Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum s-a produs impactul devastator dintre cele două bărci, în Delta Dunării. Turistul străin căzut peste bord este de negăsit

Operaţiune dramatică de căutare în Delta Dunării. Două bărci în care erau 20 de turişti s-au ciocnit violent în apropiere de Mila 23. Un turist străin a căzut peste bord şi este de negăsit. Scafandrii, pompierii şi un elicopter îl caută de şapte ore din aer, pe uscat şi în apă, dar până acum nu au dat de urma lui.

de Adrian Obreja

la 17.09.2023, 19:28

Vezi și

Impactul devastator a avut loc în jurul prânzului. Pelicanul Expres, o ambarcaţiune rapidă plin de turişti, făcea o cursă între Mila 23 şi Tulcea când a fost lovită de o altă barcă - Merry Fisher, care ieşea de pe canalul Olguţa. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Cele două bărci implicate în accidentul de astăzi, arată similar cu aceasta. Într-una era 13 persoane, în cealaltă erau 7. În urma impactului, o persoană de 30 de ani s-a dezechilibrat şi a căzut peste bord, ar fi vorba despre un turist străin. Imediat, mai mulţi scafandi au pornit căutările, iar un elicopter SMURD, venit de la Galaţi, a survolat întreaga zonă din aer.

Filmul accidentului dintre cele două ambarcaţiuni 

Proprietarul bărcii lovite a vorbit cu bărbatul care conducea ambarcaţiunea şi a refăcut filmul accidentului. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Marcov, proprietar barca lovită: A zis că a văzut (cealaltă barcă - n.r.) şi ce a reuşit el să facă a accelerat un pic ca să evite tot impactul. Şi oamenii din barcă au spus. Dacă nu accelera şi nu era un pic mai rapid faţă de celălalt, intra în plină barcă.

Martorii spun că una dintre bărci mergea cu viteză prea mare

Cele două ambarcaţiuni s-au ciocnit în locul unde se întâlnesc două canale. Un punct foarte periculos, unde cei care conduc bărci trebuie să fie extrem de prudenţi. Martorii spun că cel care a ieşit de pe canalul mai mic mergea cu viteză prea mare. 

Mihai Marcov, proprietar barca lovită: Acolo trebuia să se încetinească, este o intersecţie foarte periculoasă. Deci vizibilitate zero. N-ai cum să ieşi cu viteză mare din acel canal. 

Turistul străin care a căzut în Dunăre, de negăsit

Turistul străin care a căzut în Dunăre stătea în spatele ambarcaţiunii, chiar în zona unde a avut loc impactul. Nenorocirea s-a întâmplat sub privirile fiicei sale, care era lângă el. Poliţia a început o anchetă în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum s-a produs impactul devastator dintre cele două bărci, în Delta Dunării. Turistul străin căzut peste bord este de negăsit