Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu 20 de mașini din Capitală: "De ce mergeau aspersoarele pe vremea asta?"

Carambol cu douăzeci de maşini pe un pod din Capitală în această dimineaţă. Cauza, şoseaua care peste noapte s-a transformat în patinoar. Martorii spun că totul a pornit de la faptul că aspersoarele din zonă ar fi fost lăsate deschise toată noaptea. Apa a ajuns pe asfalt, aşa că şoseaua s-a făcut ca sticla. Primăria de sector da vina pe Primăria Capitalei.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.12.2021, 19:24

Vezi și

Ora 6 dimineaţa, cartierul Vitan, Bucureşti. 20 de maşini se izbesc una de alta în cel mai mare carambol din Capitală din acest an. Totul s-a întâmplat pe un pod acoperit de gheaţă. O persoană este rănită uşor şi transportată la spital. În spate rămân şoferii care încă nu înţeleg ce s-a întâmplat. Printre ei, poliţişti care încearcă să oprească traficul spre zona care seamănă cu un derdeluş.

Abia după ce a fost oprit traficul apare şi o maşină care împrăştie material antiderapant. "A fost gheaţă, polei pe jos, nu ştiu din ce cauză. Am fost chiar între primele trei maşini incluse. S-au dus sanie toate maşinile", spune un şofer. Totul ar fi plecat de la aspersoarele din zonă. "Nu ar trebui, dar aparent azi noapte au mers. Au funcţionat...De ce, pe grade cu minus", spune un alt şofer.

Cum se apără Primăria Sectorului 3

Aspersoarele din zonă ar fi împrăştiat apă pe asfalt toată noaptea, spun martorii. Cum temperaturile au fost sub limita îngheţului, şoseaua s-a transformat în patinoar. Primii şoferi care au avut ghinionul de a trece prin zonă dimineaţă au fost şi primele victime. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3, cea care administrează podul pe care a avut loc carambolul, spun însă că vina nu e la ei.

Pe acelaşi subiect

"Instalația de aspersie din zona Pod Nicolae Grigorescu a fost golită și oprită în data de 30.10.2021, prin urmare la sistemul de aspersie nu a existat nicio defecțiune. Sistemul de aspersie din Sectorul 3 este nefuncțional în perioada sezonului rece, respectiv noiembrie-martie. Pentru aplicarea de material antiderapant, Direcția Generală de Salubritate Sector 3 acționează în urma dispoziției emise de către Primăria Municipiului București, aceasta fiind administratorul public al căii rutiere", spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Ce spun specialiştii

"Fie condensul din atmosferă, fie apa, s-au scurs pe carosabil şi a îngheţat. Pasarela este un pic mai subţire decât pământul. Şi atunci se răceşte foarte repede. Răcindu-se foarte repede, se formează gheaţa", a declarat Titi Aur, specialist auto. Poliţiştii vor să vadă acum cine ar fi trebuit să aibă grijă de acest sector de drum. Trebuia împrăştiat material antiderapant, în condiţiile în care temperaturile sunt deja cu minus pe timpul nopţii.

"Toată lumea a observat că partea carosabilă era alunecoasă. Vorbim despre responsabilitatea administratorului drumului de a dispune măsuri de viabilitate a părţii carosabile", a declarat Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti. Şoferii celor 20 de maşini avariate îşi caută acum dreptatea. Mulţi le vor repara pe baza asigurărilor. Însă dacă primăria va fi găsită vinovată, lucrurile se schimbă.

"Asigurările între ele vor trebui să îşi deconteze reciproc daunele, este clar că primăria ar trebui să deconteze aceste daune", a declarat Adrian Cuculis, avocat. În urma accidentului, un şofer a fost rănit uşor. În cazul lui poliţiştii au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul cu 20 de mașini din Capitală: "De ce mergeau aspersoarele pe vremea asta?"