Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Doi tineri au murit, după ce au furat o mașină și au plonjat cu ea în Siret. În autoturism ar mai fi o victimă

Doi tineri teribiliști au sfârşit tragic, în apele barajului de la Berești, județul Bacău. Băieţii, de 15 și 22 de ani, au furat mașina unui prieten. Apoi, deși cel mai mare nu avea permis de conducere, au plecat la plimbare cu ea. Aventura lor s-a terminat brusc, atunci când şoferul a pierdut controlul volanului și au plonjat în apă. Salvatorii i-au resuscitat minute bune dar era prea târziu. Autorităţile caută şi o a treia victimă care ar fi putut să fie în autoturism. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.07.2022, 21:04

Vezi și

Tragedia a avut loc în jurul orei 8 dimineaţa. Un pescar, care se afla pe marginea canalului de fugă al Siretului, la barajul de la Berești, a sunat la 112 după ce a văzut mașina plonjând în apă. Un tânăr ar fi reușit să iasă din autovehicul, dar nu a putut sa îl salveze.

Cristinel Boghiu, martor: Am auzit o maşină accelerând pe pietriş, acolo lângă canal, după care am auzit sunete de ajutor. Cineva era pe cupola maşinii şi făcea semne disperate, urla, ţipa. M-am suit în maşină şi m-am dus până acolo. Când am ajuns, nu mai era nimic. Nu mai era nicio persoană în viaţă. 

Reporter: Avea permis vreunul dintre ei?

Localnic: Nu, n-avea niciunul permis, nu? N-avea niciunul permis.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Îi ştii pe băieţi?

Localnic: Da, sunt de la noi, de aici, din sat. Au fost, că de acum nu mai contează. 

Localnic: Este tragedie, într-adevăr. Părinţii sunt plecaţi la muncă, copiii au rămas acasă singuri şi uite ce se poate întâmpla.

Scafandrii din 3 județe au venit să ajute la căutări

Pentru că nu se ştie dacă mai era şi altcineva în maşină, în afară de cei doi tineri, pompierii, cu barca, dar şi scafandrii au continuat căutările în apă timp de câteva ore. Scafandrii din 3 județe au venit să ajute la căutări. În maşină s-au găsit trei telefoane, aşa că autorităţile au continuat să caute. 

Ema Tereș, ISU Bacău: Ajunse la locul intervenţiei, au început căutările atât terestru, cât şi pe luciul apei cu ajutorul unei bărci din dotare. În sprijin acţionează forţe de la ISU Vrancea, Covasna şi ISU Galaţi.

Cristi avea 15 ani, iar Florentin - 22. Amândoi locuiau în comuna Homocea din Vrancea, în vecinătatea barajului. Maşina în care se aflau o furaseră de la un prieten, la care petrecuseră peste noapte. 

Reporter: E maşina ta, înţeleg? 

Proprietar maşină​: Da, da. 

Reporter: Dar ce s-a întâmplat? Au furat-o? 

Proprietar maşină​: Au furat-o. Băieţii au dormit la mine, pur şi simplu au furat-o.

Reporter: Ce a făcut?

Proprietar maşină​: Pur şi simplu ne-am pus să dormim, eu m-am pus să dorm şi băieţii au luat maşina. 

Reporter: Au mai luat-o vreodată până acum sau e prima dată?

Proprietar maşină​: Nu, e prima dată.    

Pentru Florentin, nu era prima ispravă de acest gen

La 17 ani, a mai luat o mașină pe care a condus-o prin localitate. 

Bunica: Anturajul, asta l-a făcut să fie. A fost foarte cuminte.

Reporter: Avea permis?

Bunica: N-avea permis, n-avea, dar încerca să deie la carnet

Reporter: Înţeleg că a mai luat o dată o maşină cu nişte ani în urmă!? 

Bunica: Şi atunci era tot anturaj, na, cu copiii. A luat o maşină şi s-au plimbat.

Reporter: Şi acum?

Bunica: Şi acum a făcut-o de tot. 

Tânărul era pasionat de maşini şi de condus dar nu reuşise să obţină carnetul de conducere.

Bunica: El iubea foarte mult maşina. Visa foarte mult. Deci a încercat o vară şi o toamnă să deie la carnet şi nu a luat. I-a fost drag tare şoferia, dar ... i-a adus sfârşitul.

Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Doi tineri au murit, după ce au furat o mașină și au plonjat cu ea în Siret. În autoturism ar mai fi o victimă