Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Momentul în care ambulanța îl lovește în plin pe David, în timp ce traversa o stradă din Giurgiu. Copilul a fost aruncat la 10 metri pe șosea

Tragedie într-o localitate din Giurgiu. Un copil de 11 ani a fost ucis în timp de traversa strada regulamentar. A fost lovit de o ambulanţă şi aruncat la zece metri pe şosea. Autospeciala oprise pentru a-l lăsa să treacă, dar a fost izbită violent din spate de un TIR care circula cu viteză. Şoferul vinovat a fost reţinut, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Vă avertizăm, urmează informaţii şi imagini cu puternic impact emoţional.  

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.01.2023 , 19:08

Accidentul cumplit a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 18:00, în localitatea Călugăreni din Giurgiu. David se întorcea de la şcoală, unde tocmai încheiase antrenamentul de fotbal. Mergea spre casă, cu bicicleta. După cum se vede şi pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, la o trecere de pietoni a coborât de pe şa şi s-a asigurat că poate traversa în siguranţă şoseaua cu câte două benzi pe sens. Când aproape ajunsese pe partea cealaltă a drumului, ambulanţa care-i cedase trecerea l-a aruncat la zece metri distanţă, după ce a fost lovită puternic de un TIR din spate.

A murit în drum spre casă

Unchiul lui David: L-a prins cu bicicleta, bicicleta lângă el. Şi de acolo a ajuns până în partea cealaltă. Nu se vede absolut nimic, nici noaptea, nici ziua.

Vezi și

Martor: Şi-a pus mâinile în cap, s-a suit în maşină şi cam atât. Până l-a luat poliţia.

Pe acelaşi subiect

Andre Rotaru, reporter Observator: Primele date ale anchetei arată că pur şi simplu şoferul TIR ului nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de ambulanţă aşa că atunci când autospeciala a oprit la trecerea de pietoni pentru a-i acorda prioritate copilului a fost izbită puternic din spate şi aruncată câţiva metri mai în faţă. 

Echipajul din salvarea implicată în accident i-a acordat primul ajutor copilului.

Martor: Erau şi ei speriaţi de la lovitură. Au coborât cu toţii, nu puteau să scoată sculele din maşină. A spart şoferul geamul pe acolo, îmi dădea la mână, eu le dădeam la medici.

Daciana Sima, asistent-şef ambulanţă Giurgiu: Au coborât din mașină și au făcut tot ce au putut. A mai venit încă o mașină care era în apropiere în substație, au mai venit încă două, trei de la Giurgiu. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru copilul acela. 

Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Locuitorii spun că şoferii circulă cu viteză iar trecerile de pietoni din zonă nu sunt semnalizate cum ar trebui, motiv pentru care au loc zeci de accidente.

Unchiul lui David: Uitaţi, o cruce, o să fie următoarea. În trecut au mai murit vreo două. Anul şi mortul. 

Femeie: Când vrei să treci, nu te vezi. Dacă eşti mai mărunt. Maşina mică chiar nu te vede când treci. 

Bărbat: Chiar dacă n-au fost accidente, au fost bubuituri. 

Pe Facebook, oamenii cer construirea unei pasarele. 

Este absolut necesar ca acolo se să facă o pasarelă Este imposibil ca pieton să traversezi, mai ales seara când nu se vede absolut nimic. Treci mereu în fugă şi cu frică să nu te calce. Să încerce măcar să lumineze zona aia. Sursa: Andreea Dogaru/Facebook

În urmă cu câţiva ani, bunicul lui David a murit şi el călcat de o maşină, la mică distanţă de locul actualei tragedii. Şoferul tirului a fost reţinut de poliţişti şi a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Momentul în care ambulanța îl lovește în plin pe David, în timp ce traversa o stradă din Giurgiu. Copilul a fost aruncat la 10 metri pe șosea