Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Greşeala poliţiştilor care au lovit o maşină pe contrasens, în timpul unei urmăriri în Mamaia. Cum a reuşit să scape vitezomanul

Misiune eşuată a poliţiştilor din Mamaia. O autospecială a fost izbită în timp ce urmărea un vitezoman. Echipajul era singurul din zonă, aşa că şoferul care circula în oraş cu 120 de kilometri la oră s-a făcut nevăzut. Agenţii nu l-au găsit nici până acum.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:24

Vezi și

Accidentul a avut loc pe Bulevardul Mamaia pe sensul spre Constanţa. Agenţii au observat un şofer care gonea cu viteză şi au pornit în urmărire. Autospeciala a întors pe linie dublă continuă. În acel moment, o maşină care circula din sens opus a lovit autoturismul poliţiei în lateral. Ciocnirea a fost atât de puternică încât vehiculul care mergea regulamentar a fost aruncat la câţiva metri şi a ajuns cu roţile în sus.

Andreea Filip, reporter Observator: În urma impactului, cu autospeciala de poliţie, autotorismul s-a răsturnat de trei ori, a smuls mai multe bucăţi din bordură şi a pus la pământ arbuştii din zonă. Urmele impactului sunt vizibile şi la 12 ore distanţă de la accident.

Şoferul a scăpat doar cu câteva răni care nu îi pun în pericol viaţa. Surse Observator spun că girofarul maşinii de poliţie era stins atunci când agentul de 25 de ani a făcut întoarcerea periculoasă.

Olimpia Ceară pdc IPJ Constanța: Autospeciala de poliţie a intrat în coliziune cu un autotorism care circula din sens opus, şoferul acestuia fiind uşor rănit. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cu puţin timp înainte de accident, camerele de supraveghere din zonă au surprins o cursă nebună între două maşini. La volanul uneia dintre ele ar fi chiar vitezomanul fugar. Şoferul care circula cu 70 de kilometri la oră peste limita legală a scăpat pentru că autospeciala agenţilor era singura din zonă.

Accident similar în Arad

Nu este singurul accident în care au fost implicate maşini de poliţie. Sâmbătă, două autoturisme de intervenţie s-au ciocnit violent în timp ce urmăreau un şofer care nu a oprit la un filtru. Doi agenţi sunt încă internaţi cu fracturi şi vor fi audiaţi în zilele următoare. Poliţiştii de la volan aveau 35 şi 36 de ani. Puţini angajaţi ai ministerului de interne au pregătire specială pentru manevrarea autospecialelor.

Dan Saltelechi, sindicatul Europol: Colegii noştri, după ce ajung în teren sunt nevoiţi să fie programaţi să urmeze module de pregătire pentru conducere defensivî. Nu putem vorbi decât de un procent de max 5 sau 7 din efectivele pol care au urmat cursuri de conducere defensivă.

Poliţiştii sunt obligaţi să obţină permisul de conducere inainte de absolvirea şcolii însă după angajare nu li se cere pregătire suplimentară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Greşeala poliţiştilor care au lovit o maşină pe contrasens, în timpul unei urmăriri în Mamaia. Cum a reuşit să scape vitezomanul