Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Maria, tânăra moartă în accidentul din Agigea, plănuia să se căsătorească. Şoferul care i-a adus moartea era vecinul ei

Accident înfiorător în apropiere de Agigea. Două tinere de 21 şi 28 de ani şi-au pierdut viaţa după ce un şofer băut le-a izbit din spate. Fetele opriseră maşina să acorde prioritate unui transport agabaritic, însă au fost aruncate sub roţile camionului.

de Cristina Niță

la 16.10.2024 , 19:25

La volan se afla Maria, o tânără de 21 de ani din Techirghiol. Voia să-şi ducă prietena acasă iar apoi intenţiona să se întoarcă la tatăl ei, care nu se simţea bine. În spatele ei circula un bărbat care a făcut parte din Legiunea Străină timp de 7 ani. A revenit în România şi locuia chiar lângă casa fetei, deşi cei doi nu se cunoşteau.  

Cele două autoturisme veneau dinspre Techirghiol şi se întreptau spre Agigea. La un moment dat, şoferiţa de 21 de ani a observat covoiul excepţional şi a încetinit, moment în care bărbatul nu a păstrat distanţa şi a intrat din plin în maşina în care se aflau cele două fete. În urma impactului, autoturismul bărbatul s-a rostogolit şi a fost proiectat în afara părţii carosabile, iar maşina fetele a fost proiectată în cap tractor. 

Maria plănuia să se căsătorească 

Vezi și

Şoferul vinovat nu a putut să scoată vreun cuvânt imediat după accident. 

Pe acelaşi subiect

Tatăl Mariei a suferit un şoc puternic la auzul veştii. 

"Ea era sporul casei. Mă ajuta să mă duc la spital, mă lua de la spital, îmi lua reţete, făcea piaţa. Sunt puţin bulversat, dat peste cap, nu am închis un ochi de ieri", a spus tatăl Mariei.

Tânăra avea un iubit cu care plănuia să se căsătorească.

"Băiatul meu e distrus, e terminat. Nu ştiu cum o să iasă din asta. Putea să fie şi băiatul meu în maşină", spune mama iubitului Mariei.

Alexandra, cealaltă fată moartă în accident, venise în concediu în ţară

În accident şi-a pierdut viaţa şi Alexandra, o tânără de 28 de ani din Eforie Sud. Femeia lucra pe un vas de croazieră şi era venită acasă în concediu. 

"Trebuie să înveţe că trebuie să plătească în momentul în care face un accident, indiferent că e minor sau că e cu victime", spune mama Alexandrei.

Ambele victime au fost găsite încarcerate în epava maşinii. Chiar dacă echipajele SMURD au ajuns într-un timp record, tinerele nu au mai avut nicio şansă. 

Şoferul care a provocat accidentul a susţinut în faţa anchetatorilor că nu ştie ce s-a întâmplat.

"Celălalt conducător auto, un bărbat de 45 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o valoare de 1,07 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat", a declarat Cristina Vasile, IPJ Constanta.

De altfel, familia spune că bărbatul a picat de ceva vreme în patima băuturii. Bea des şi devenea violent, inclusiv cu cei apropiaţi. 

De la începutul anului, la fiecare trei accidente produse pe şosele ţării o persoană şi-a pierdut viaţa. Tot în aceeaşi perioadă, 26 de mii de şoferi au fost prinşi sub influenţa alcoolului.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Maria, tânăra moartă în accidentul din Agigea, plănuia să se căsătorească. Şoferul care i-a adus moartea era vecinul ei