Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. O cisternă cu 32 de tone de benzină a luat foc, după ce o maşină a intrat frontal în ea. Pompierii, copleşiţi: "Mai avem nevoie de forţe"

Imagini care dau fiori şi amintesc de catastrofa de la Mihăileşti în apropiere de Brăila. O cisternă plină cu 32 de tone de benzină a luat foc după ce o maşină a intrat frontal în ea, iar pericolul unei explozii uriaşe a fost, timp de trei ore, imens. Şoferul autoturismului nu a avut nicio şansă şi a fost găsit carbonizat de salvatori. Încă nu se cunoaşte identitatea bărbatului. 

de Adrian Obreja

la 05.06.2024 , 19:30

Impactul devastator a avut loc pe Drumul Naţional 2B, la 20 de kilometri de Brăila. Şoferul maşinii care mergea spre Buzău intră într-o depăşire periculoasă fără să se asigure şi intră în cisterna încărcată cu benzină. Cele două vehicule se aprind ca o torţă, iar flăcări uriaşe, înalte de zeci de metri se ridică spre cer. Incendiul uriaş îi copleşeşte şi pe salvatori. 

Cu 7 maşini de stingere din Brăila şi Galaţi, pompierii au încercat să domolească flăcările uriaşe.

Pericolul de explozie a fost uriaş

Vezi și

Perimetrul de siguranţă a fost stabilit pe o rază destul de mare, de aproximativ un kilometru. În aceste momente, cisterna încă arde şi a trecut aproximativ o oră şi jumătate de la accident. 

Pe acelaşi subiect

"Ar fi efectuat o depaşire neregulamentară, a păstruns pe sensul opus de mers unde a avut loc impctul cu autocisterna.  Cisterna  a fost încărcată cu benzină, ar fi luat foc", a explicat Bogdan Zotoi, şeful serviciului rutier.

Din cauza fumului dens, salvatorii abia au putut vedea dezastrul. Maşinile au ars până la fier, iar şoferul care a intrat în mastodont a rămas captiv. Încă nu i se ştie identitatea.

Un şofer a fost găsit carbonizat

În autoturismul care a intrat în depăşire  neregulamentar şi a lovit frontal cisterna, poliţiştii au găsit şoferul carbonizat.

Conducătorul cisternei, un bărbat de 34 ani din Prahova, a fost transportat de urgenţă la spitalul din Galaţi, conştient. Localnicii din zona au primit şi un mesaj Ro Alert din cauza fumului dens. Trei ore s-au luptat salvatorii cu focul.

"Incendiul la cisternă in care au fost 32 de tone de benzină a fost lichidat. S-a intervenit f greu deoarece, aceasta, din cauza accidentului, a ars cu scurgeri, deci nu a fost vorba de explozie. A ars cu flacără foarte mare", a comunicat Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU.

Traficul a fost oprit în zonă mai bine de cinci ore.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. O cisternă cu 32 de tone de benzină a luat foc, după ce o maşină a intrat frontal în ea. Pompierii, copleşiţi: "Mai avem nevoie de forţe"