Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Patru morţi, după ce o navă a luat foc în şantierul Midia

Incendiu ucigător într-o navă aflată la reparaţii în Portul Midia. Patru muncitori au murit în flăcări, în ciuda unei operaţiuni de salvare de proporţii. Pompierii au fost şi ei în pericol - vaporul putea să sară în aer în orice moment.

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 10:38

Nava sub pavilionn Belize era la reparații în Șantierul Naval Midia. La ora 14:30 un apel la 112 anunța o explozie puternică la bordul ambarcaţiunii. 

Incendiu se manifestă la compartimentul motor. În sprijin a fost trimisă şi unitatea de tarapie intensă mobilă, dar şi o autospecială de stingere cu praf şi azot.

"S-a anunţat că a luat vaporul foc şi coborâţi jos. O bubuitură", a declarat un martor.

Vezi și

Două dintre victime au murit când încercau să se salveze

Pe acelaşi subiect

Potrivit Surselor Observator, două dintre victime au fost surprinse în sala motoarelor, iar celelalte două au murit când încercau să se salveze.

Salvatorii s-au mobilizat imediat după apelul la 112 şi au stins incendiul care ameninţa să cuprindă toată nava. În port, nepotul unui muncitor mort în incendiu aştepta cu disperare veşti.

"Ştiam că am 2 tovaraşi pe navă, i-am sunat nimic. L-am sunat şi pe şeful de aici, mi-a spus că e rău, e grav. În momentul ăla m-am speriat, am plecat de acasă să văd ce se întâmplă", a declarat nepotul unuia dintre bărbați.

Bărbatul lucra împreună cu victimele. Norocul lui a fost că acum era în concediu.

Surse din interiorul anchetei care a început spun că pe navă au avut loc scurgeri de substanţe inflamabile.

"Poate să fie un accident chiar, cineva să fi fumat acolo sau un scurtcircuit electric, se poate. Singur aşa, fără să ai nicio sursă de foc, nu poate să se întâmple nici incendiu, nici explozie", a declarat Adrian Mihălcioiu, fost comandant navă.

"Este un accident colectiv de o gravitate deosebită. Vom face şi o expertiză probabil sau o expertiză tehnică pentru a afla cauza evenimentului. O să verificăm în amănunt natura lucrărilor efecutate, dacă erau, să spunem, avize, autorizaţii speciale", a declarat Marian Becheanu - director adjunct ITM.

La bordul navei erau 21 de marinari care sunt în afara oricărui pericol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Patru morţi, după ce o navă a luat foc în şantierul Midia