Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Planul diabolic pus la cale de criminalul dentistei din Brăila. Cazul, fără precedent pentru anchetatori

Un criminal inteligent, un nivel de deghizare fără precedent şi un plan minuţios, de-a dreptul diabolic. Sunt concluziile anchetatorilor la exact o săptămână de la moartea violentă a dentistei din Brăila. Ucigaşul cu sânge rece şi-a schimbat hainele, a folosit trasee derutante şi a scăpat de arma crimei. Mai mult, în ziua fatidică, a avut programare la dentist. Principalul suspect în acest caz nu şi-a recunoscut fapta chiar dacă sub unghiile victimei s-a găsit ADN-ul său.

de Cristina Filip

la 23.07.2024 , 19:20

Motivul este cel mai mare mister care învăluie crima înfiorătoare. Bărbatul a fost prins după patru zile, însă,la audieri, a negat acuzaţiile, chiar dacă pe hainele victimei şi sub unghiile femeii s-au găsit probe ADN care îl incriminează.

La exact o săptămână de la crimă, principalul suspect în cazul medicului ucis în cabinet a fost adus de poliţişti la Serviciul de Medicină Legală.

Motivul crimei, un mister

Vezi și

Anchetatorii sunt surprinşi de scenariul complex pe care criminalul de 40 de ani, recidivist, l-a urmat pas cu pas. Bărbatul a fost surprins de mai multe camere de supraveghere din oraş. Filmul crimei a pornit din Galaţi. Bărbatul a mers acolo cu un taxi şi s-a întors în Brăila cu ajutorul unui tren. A schimbat mai multe mijloace de transport în comun până la cabinetul stomatologic şi şi-a pus alte haine, şapcă şi o mască chirurgicală, în tufişuri. Crima a durat 33 de secunde. 

Pe acelaşi subiect

Totul s-a întâmplat la doi paşi de centrul oraşului Brăila. La parterul acestui bloc este cabinetului în care a fost găsită fără suflare medicul Marina Gavril. Individul a intrat peste ea, a lovit-o de mai mult ori şi a lăsat-o inconştientă în camera de sterilizare. În urma lui a încuiat uşa şi a încercat să ascundă dovezile.

După fapta teribilă, a intrat într-o sală de jocuri de noroc ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. S-a schimbat a treia oară de haine şi a început să arunce obiectele vestimentare în mai multe locuri din oraş. Telefonul medicului, care ar putea face lumină în acest caz, este de negăsit. Poliţiştii nu exclud varianta ca bărbatul să fi fost filmat în timpul atacului ori criminalul să-i fi lăsat mesaje sau apeluri.

Telefonul victimei și arma crimei, de negăsit

Nici arma crimei nu a fost găsită până acum.

"Criminalul în sine are un istoric care ne arată că are acest modus operandi de premeditare. Însuşi, prin faptul că de doua ori și-a schimbat numele şi că încearcă în permanenţă, structura lui cognitivă îl face să creadă că îşi poate acoperi urmele", spune Paul Herinean, profiler.

Bărbatul a fost la cabinet în ziua crimei, însă pentru o problemă medicală, îl apără avocatul.

"A văzut-o doar o singură dată. A fost la ea să-şi facă un tratament. În ziua de 16",  a declarat Cornel Grigoriu, avocatul suspectului.

Nimeni nu înţelege cum s-a putut întâmpla o asemenea grozăvie. Medicul stomatolog era un profesionist desăvârşit, fără datorii sau probleme familiale. În trecut ar fi existat momente în care s-a simţit urmărită, iar femeia a urmat un curs de tras cu arma, dar ameninţări reale nu au fost.

Criminaliştii iau în calcul orice pistă.

"Avertismentul nu este neapărat faţă de soţul victimei, ci este faţă de toţi ceilalţi care refuză să plătească taxa de protecţie pe care aceştia ar cere-o. Mesajul pe care il transmit este - în această zonă suntem noi, noi suntem cei care facem legea", spune Paul Herinean, profiler.

Suspectul este căsătorit și are 5 copii. A mai fost închis în Germania și Franța pentru furt, iar acum, dacă va fi găsit vinovat, riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Planul diabolic pus la cale de criminalul dentistei din Brăila. Cazul, fără precedent pentru anchetatori