Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAȚIE. Șoferul care a zburat cu mașina peste pasajul Lujerului a încurcat frâna cu acceleraţia

Un şofer care a încurcat frâna cu acceleraţia s-a prăbuşit cu maşina de la înălţimea unui bloc cu trei etaje. Automobilul a căzut cu roţile în sus în mijlocul unui pasaj extrem de aglomerat din Capitală. Accidentul a provocat un adevărat haos în trafic, iar ambulanţa a ajuns cu greu la victimă.

de Bogdan Dinu

la 09.10.2024 , 19:22

Accidentul a avut loc pe Bulevardul Timişoara, la intrarea în pasajul Lujerului, în dreptul unui mare centru comercial. Şoferul a scos maşina din parcarea mall-ului şi a coborât să valideze tichetul ca să ridice bariera, dar nu a apăsat butonul de frână.

Automobilul, care avea cutie automată de viteză, a luat-o la vale. Panicat, şoferul s-a urcat din mers şi a confundat pedalele"A apăsat pe acceleraţie, că el era jos şi când a urcat în mașina a încurcat și a apăsat pe accelerație", a declarat un martor.

S-a prăbușit în gol mai bine de 7 metri

Vezi și

În acel moment, din fericire, nu venea nicio mașină: la semafor era culoarea roșie. Autoturismul a traversat spațiul verde și a trecut prin gardul metalic. S-a prăbușit în gol mai bine de 7 metri. Şoferul a avut norocul vieţii. După un asemenea plonjon, a scăpat cu viaţă şi cu răni uşoare. A reuşit să iasă singur din maşină, înainte să ajungă ambulanţa.

"Nu s-a putut realiza testarea cu aparatul alcooltest, din considerente medicale. Acesta a fost transportat la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe", a declarat Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră.

Accidentul a blocat circulaţia spre cartierul Crângaşi la o oră de vârf. Tramvaiul 41, unul dintre cele mai aglomerate din Bucureşti, a fost blocat 80 de minute.

Şoferii maşinilor automate sunt implicați frecvent în accidente

Şoferii maşinilor automate sunt implicați frecvent în accidente. Un bărbat de 74 de ani din Bucureşti a ajuns luna trecută în stare gravă la spital, strivit de automobilul din care coborâse şi pe care îl uitase pe comanda "deplasare". În august, o femeie a fost călcată de propria maşină, după ce unul dintre copii s-a urcat la volan şi a dezactivat butonul de siguranţă. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Șoferul care a zburat cu mașina peste pasajul Lujerului a încurcat frâna cu acceleraţia