Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Un jandarm s-a împuşcat în mână şi pe coleg, în abdomen, în timpul unei urmăriri. Hoţii au scăpat, iar subofiţerul e în stare gravă

Misiune care se putea încheia tragic pentru doi subofiţeri de la Jandarmerie. Arma unuia s-a descărcat, după o urmărire a unor hoţi de fier la marginea Capitalei. Glonţul i-a trecut jandarmului prin palmă, iar apoi a ajuns în abdomenul colegului său. Subofiţerul a ajuns la spital, în stare gravă. Specialiştii spun că vorbim fie de neatenţie, fie de o pregătire deficitară în mânuirea armamentului. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 23.03.2023, 19:18

Vezi și

Incidentul, care putea fi fatal pentru cei doi angajaţi ai Ministerului de Interne, s-a petrecut ieri în jurul orei 23, pe un câmp între Glina și Pantelimon. Echipajul de jandarmi patrula în zonă. La un moment dat, subofiţerii au văzut o maşină suspectă. S-au apropiat să verifice şi au dat peste câţiva indivizi care furau fier. 

Martor: Am auzit focuri de armă şi am zis: ce se întâmplă, frate? Iniţial am crezut că sunt petarde! Staţi, coborâţi jos din maşină! S-au auzit câteva focuri de armă. 

Hoţii au scăpat, deşi jandarmii au tras de mai multe ori în aer

Deşi au tras de mai multe ori în aer, jandarmii n-au reuşit să-i oprească. Infractorii le-au scăpat printre degete. 

Pe acelaşi subiect

"Jandarmii au patrulat mereu aici şi cred că i-au urmărit. Am înţeles că acolo au stat jandarmii şi i-au filat. Ar fi venit în civil."

Subofiţerii s-au urcat apoi în autospecială. Unul dintre ei, cu arma încă în mână, ar fi vrut să-şi verifice pistolul şi să-l asigure înainte de a porni la drum. Arma i s-a descărcat însă. Glonţul i-a străpuns palma şi ar fi ricoşat în abdomenul colegului său.

Colonel Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române: Imediat după acest incident, cei doi jandarmi au fost preluați de către ambulanță, conștienți, și transportați la spital. 

Jandarmul rănit în stomac a fost operat de urgenţă şi este acum internat la secţia de Terapie Intensivă. Totul ar fi putut fi evitat dacă subofiţerul respecta procedura pe care o repetă în fiecare lună, la tragerile în poligon, spun specialiştii. 

Viorel Dumitrache, armurier: După ce tragem degetul trebuie să stea înafara gărzii trăgaciului. Eliberăm magazia, tăiem alimentarea, armăm pentru a scoate posibilul cartuş rămas pe ţeavă. Mai verificăm o dată ţeava să fie goală. Eliberăm ţeava spre o zonă sigură şi percutăm, după care ridicăm siguranţa şi putem lăsa arma jos. Regulile acestea ne aduc siguranţă.

Subofiţerul care ar fi manevrat greşit arma era aproape de vârsta de pensionare. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar. S-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, uz de armă fără drept şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Un jandarm s-a împuşcat în mână şi pe coleg, în abdomen, în timpul unei urmăriri. Hoţii au scăpat, iar subofiţerul e în stare gravă