Anticariatul, locul unde cărţile au preţuri chiar şi de zece ori mai mici ca în librării
Romanele de dragoste, cărţile scriitorilor români şi cele de specialitate se vând cel mai bine în anticariate. Românii se înghesuie să cumpere cărţi la preţuri mici, în condiţiile în care, în librării, le găsesc chiar şi de zece ori mai scumpe.
Romanele de dragoste, cărţile scriitorilor români şi cele de specialitate se vând cel mai bine în anticariate. Românii se înghesuie să cumpere cărţi la preţuri mici, în condiţiile în care, în librării, le găsesc chiar şi de zece ori mai scumpe. Anticariatul a devenit astfel o adevărată afacere pentru patroni, dar şi o sursă de venit pentru o mulţime de oameni care îşi vând cărţile. Cine şi-a citit toată biblioteca poate face bani frumoşi.
Printre rafturile tixite de cărţi, multe citite acum ani de zile, vizitatorii se simt ca într-o maşină a timpului. Deşi se află la câţiva paşi de librării, tot mai mulţi oameni calcă pragul anticariatelor.
Nu doar nostalgicii vin aici. Studenţii şi elevii vânează cărţile ieftine. Vanessa este în clasa a 12-a. S-a obişnuit ca, în fiecare zi, după ore, să meargă în anticariat.
Dacă atunci când auziți cuvântul anticariat vă gândiți la spații mici, îmbâxite, pline de cărți vechi aflați că anticariatele s-au schimbat mult în ultimi câțiva ani. Acum aici puteți găsi cărți sigilate, în stare perfectă, la prețuri considerabil reduse.
Cele mai vândute cărţi sunt cele de dragoste. Autoarele Sandra Brown şi Daniel Steel au rămas în top. Şi literatura autohtonă este însă căutată, iar Ion Creangă se vinde cel mai bine.
Cât despre anticari, aceştia caută în special romane ale autorilor cunoscuţi, care au dispărut însă din librării.
Valoarea operelor creşte considerabil dacă se află în stare bună. Şi pentru mulţi oameni, anticariatul a devenit o sursă de venit. Îşi vând rafturi întregi din bibliotecă.
Cei care vând primesc între 50 de bani şi 100 de lei pentru un volum.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰