Antena Meniu Search
x

Anunţul catastrofal făcut de NASA: „A început şi este de neoprit”

Se ştie că încălzirea globală este foarte periculoasă şi că produce numeroase fenomene grave pentru omenire. NASA a făcut recent o descoperire ALARMANTĂ.

 Se ştie că încălzirea globală este foarte periculoasă şi că produce numeroase fenomene grave pentru omenire. NASA a făcut recent o descoperire ALARMANTĂ.

Aceştia au descoperit că a început colapsul unor bucăţi masive din calota glaciară din Antarctica de Vest, eveniment de neoprit şi care este accelerat de încălzirea globală.

Viteza cu care se topesc ghețarii reprezintă un mare pericol pentru că înseamnă că o creştere a nivelului oceanului planetar cu cel puţin 3 metri ar putea fi inevitabilă. Astfel, unul dintre cele mai temute scenarii apocaliptice devine realitate.

„O mare parte din calota glaciară din Antarctica de Vest a intrat într-un stadiu ireversibil. Nu mai există cale de întoarcere", a declarat Eric Rignot, profesor de știință a sistemului Pământului la Universitatea Irvine din California.

În cazul creşterii nivelului mării cu mai putin de jumatate de metru, metropolele ce ar putea fi grav afectate sunt New York, Mumbai, Guangzhou, Boston şi Osaka.

Un raport realizat acum doi ani de experţii Băncii Mondiale estimează că pagubele ar ajunge la 1.000 de miliarde de dolari pe an. Studiul NASA spune însă că topirea gheţarilor din Antarctica de Vest ar putea creşte nivelul mării cu peste 1.2 metri.

Şi România ar putea fi afectată grav de acest fenomen. Delta Dunării ar putea chiar să dispară conform unei hărţi realizate pe baza datelor colectate de NASA.

VEDŢI AICI ZONELE AFECTATE 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Anunţul catastrofal făcut de NASA: „A început şi este de neoprit”