Antena Meniu Search
x

Video "Aoleu! Hai, că prindem fix modificarea". La o benzinărie din Militari, preţul la pompă s-a schimbat chiar sub ochii şoferilor

Nu doar în ţară s-au format cozi kilometrice în benzinării, ci şi în Bucureşti. Şoferii au stat ore-n şir la cozi, pentru a face plinul, de teama scumpirilor. Ministrul Energiei spune că nu avem motive să ne panicăm şi garantează că nu va urma nicio creştere semnificativă a preţului combustibililor. Tot de astăzi încep controalele la benzinăriile care au mărit nejustificat tarifele, în condiţiile în care preţul petrolului a scăzut. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 08:53

Vezi și

Zeci de maşini aşteptau la coadă, aseară, pentru a alimenta într-o benzinărie din Sectorul 3 al Capitalei. Unii au aşteptat chiar şi jumătate de oră pentru a face plinul, de teamă că toţi combustilii s-ar putea scumpi zilele următoare.

Păi dacă tot se scumpeşte am zis să mai prindem măcar un plin la preţul ăsta. apoi, mai greu. 

Şi la o benzinărie de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza a fost aglomeraţie mare la pompe. Unii veniseră chiar şi cu bidoanele, pentru a lua şi "la pachet". 

Preţul la pompă s-a schimbat chiar sub ochii şoferilor

Pe acelaşi subiect

Iar la o staţie de combustibil din Militari, preţul la pompă s-a schimbat chiar sub ochii şoferilor, când unii dintre ei alimentau maşinile. Un litru de benzină ajunsese să coste 8,43 lei, iar motorina 9,04 lei.

Stai, că tocmai schimbă preţurile! Minunat! 

Aoleu! Hai, că prindem fix modificarea!

Deci este o glumă. Sper că apucăm să alimentăm! 

O staţie de alimentare de pe strada Tudor Arghezi, din Bucureşti, a rămas fără combustibili din pricina numărului mare de clienţi care s-au îmbulzit la pompe. După câteva zeci de minute, o cisternă şi-a făcut apariţia pe stradă şi a umplut din nou pompele cu motorină, spre bucuria şoferilor.

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente.  

Dan Schwartz, consultant fiscal: Factorul psihologic este foarte important. Iar presiunea care este pusă pe pieţele internaţionale de conflictul din Ucraina va duce, foarte probabil, la creşteri neaşteptate de preţuri. 

Azi încep controalele în benzinării

Ministrul Energiei garantează că nu va urma nicio majorare uriaşă şi că nu sunt probleme de aprovizionare. În plus, anunţă că de astăzi încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: În România, preţul actual actual al petrolului - care a scăzut cu trei dolari, de ieri până astăzi - se află încă în limite care nu impun o creştere mare a preţului la benzină şi motorină. Nu există acest risc, ca preţul să ajungă la 9 lei, 10 lei, la 11 lei. 

Ungaria a decis plafonarea preţului benzinei şi motorinei la 1.3 euro, la patru zile de la invadarea Ucrainei. Şi, de atunci, şoferii de autocare şi TIR-uri care tranzitează Ungaria, au ales să alimenteze de acolo, la cele mai mici preţuri din toată Europa. Acum, se pot cumpăra maximum 100 de litri de combustibil la o singură achiziţie de la benzinăriile mici şi cel mult 500 de litri de la cele mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Aoleu! Hai, că prindem fix modificarea". La o benzinărie din Militari, preţul la pompă s-a schimbat chiar sub ochii şoferilor