Antena Meniu Search
x
LIVE

Care este prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022. Costul carburanților la stațiile din țară

Imagini incredibile au fost surprinse, aseară, la benzinăriile din București, dar și din țară, după ce o informație falsă, care s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, anunța că de la miezul nopţii prețul combustibililor va ajunge la 11 lei pe litru. Așa că mii de șoferi au luat cu asalt stațiile de carburant și au stat la cozi ore-n şir pentru a face plinul, de teama scumpirilor. De astăzi, 10 martie, încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat.

De Redactia Observator la 10.03.2022, 07:42
Care este prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022. Costul carburanților la stațiile din țară

În București, dar și în orașele din țară, mii de șoferi au făcut cozi în faţa benzinăriilor, pentru a alimenta înainte de miezul nopţii. Zvonurile că litrul de combustibil va ajunge la 11 lei pe litru a fost împrăştiat rapid şi a creat panică în rândul oamenilor.

Doar că, în realitate, benzina şi motorina au putut fi cumpărate cu prețuri între 7,5 şi 7,9 lei pe litru în majoritatea staţiilor de carburanţi operate de marile companii de pe piaţa românească: OMV, Petrom, Rompetrol sau Lukoil. 

Prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 10 martie, pot fi verificate de șoferi online pe Monitorul Preţurilor.

Pe acelaşi subiect

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente. Consumatorii sunt, însă, sfătuiți să aibă grijă la știrile false, și să verifice din surse oficiale sau mass-media credibile orice zvon lansat pe Facebook sau grupurile de Whatsapp.

Ministrul Energiei: Este exclus să asistăm în România la schimbări mari de preţ

Aseară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că nu există riscul să asistăm la creşteri mari de preţuri la benzină şi a făcut din nou apel la calm. Asta în timp ce preţul la una din benzinării a crescut în direct cu un leu. 

"Este exclus ca să asistăm în România, la miezul nopţii, schimbări de preţ de 10 lei, 9 lei, 11 lei. Am vorbit cu premierul şi de mâine începe controale către benzinăriile care au avut o creştere nejustificată a preţului. Am discutat cu cei doi mari producători, cu OMV Petreom şi Rompetrol, nu se pune problema de preţuri de acest fel în benzinările lor. Va fi o creştere de 15 bani care va duce preţul tot la 8 lei. Nu au spus că nu din noaptea asta. O benzinărie care este deţinută de o companie dintr-un stat vecin, acolo unde a fost o greşeală pentru că preţul benzinei şi motorinei a fost plafonat, în Ungaria nu există produs, a ajuns penurie de benzină şi motorină, există ore de funcţionare. Este păosibil ca sursele de aprovizionare să fie diferite şi să creeze această problemă. Efectiv la stocul de carburanţi, ca în România să nu existe stocuri este exclus. Se află încă în limite care să nu impună o creştere mare a preţului la benzină şi motorină. Nu există niciun motiv să stăm la cozi, în România nu există riscul să rămânem fără carburant, nici azi, nici mâine, nici peste o săptămână, nici peste două. Nici peste trei, ceea ce mi se pare că o infiormaţie a unui preţ de la graniţa de vest a ajuns să creeze o panică, ceea ce mă face să cred că este un război hibrid. Infirmăm şi excludem fake-news-urile", a declarat ministrul Energiei la Observator. 

De astăzi, încep controalele la benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica și au mărit în cursul serii, complet nejustificat și pe fondul cozilor uriașe, preţul combustibililor. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Care este prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022. Costul carburanților la stațiile din țară