Antena Meniu Search
x

"Am văzut pe internet, tot felul am văzut". Mii de șoferi au luat cu asalt benzinăriile din țară din cauza unui zvon apărut în online

Un zvon plecat din mediul online a creat o panică generală în rândul şoferilor din toată ţara: de la miezul nopţii, preţul combustibililor ar fi urmat să depăşească 10 lei pe litru. Aşa că mii de români au luat cu asalt benzinăriile din toate colţurile ţării, cu gândul să mai facă un plin la preţ normal. Cozile s-au întins pe sute de metri, la lăsarea serii, la benzinării din toate oraşele ţării. Traficul a fost paralizat şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a elibera unele dintre şosele. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 08:25

Vezi și

În Cluj-Napoca, sute de şoferi au făcut cozi în faţa benzinăriilor, pentru a alimenta înainte de miezul nopţii. 

Alex Prunean, reporter Observator: La această benzinărie din cartierul Mănăştur coloana de maşini care aşteaptă să fie alimentate se întinde pe câteva sute de metri, de-a lungul întregului bulevard. De aici, de la capătul cozii, până la pompă timpul de aşteptare depăşeşte chiar şi o oră şi jumătate. 

Zvonurile că litrul de combustibil va depăşi 10 lei a fost împrăştiat rapid şi a creat panică în rândul oamenilor.

Din telefoane, de la prieteni.

Pe acelaşi subiect

Ce anume v-au zis?

Că se scumpeşte de la 00:00.

Am văzut şi pe internet, tot felul am văzut. Şi la prieteni, mi-au spus. 

Cozi imense la benzinării în Timișoara

În Timişoara, nervii au fost întinşi la maximum. Cozile imense i-au făcut pe şoferi să piardă ore bune pentru a face plinul.

De cât timp staţi?

De vreo trei ore.

De trei ore?

Da. Venim tocmai din capăt.

Chiar dacă zvonurile au plecat din online, nicidecum din surse oficiale, iar unii şoferi au ştiut asta, tot au ales să se aşeze la coadă. 

Şi dacă se va scumpi şi dacă nu, eu nu am de gând să risc, momentan. Diferenţa este destul de mare.

Autorităţile au dat asigurări că nu se va întâmpla nimic.

Au dat?

Ministerul Energiei, da. A dat asigurări că sunt stocuri suficiente.

Nu am aflat asta. Dacă aflam asta poate nu mai stăteam la coadă o oră şi 10 minute.

Străzi blocate de șoferi în Craiova

În Craiova, autorităţile au ieşit pe stradă pentru a fluidiza traficul. Mai multe artere importante din oraş au fost complet blocate.

Cristina Oprea, reporter Observator: Ca şi în această intersecţie, în mai multe puncte din apropierea benzinăriilor este nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a debloca traficul. Deja este haos!

Cozi imense au fost şi în Braşov. Încă de ieri după-amiază, preţurile la carburanţi ar fi depăşit 10 lei pe litru în unele benzinării, aşa că oamenii au ieşit să alimenteze până nu cresc preţurile şi mai mult.

Probabil este o consecinţă firească a ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar nu ştiu cât o să putem duce aşa. 

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente.  

În Baia Mare, şoferii grăbiţi au ales să taie faţa altora pentru a ajunge mai rapid la pompă, dar au iscat scandaluri mari şi au fost apostrofaţi de cei care aşteptau la coadă.

Eu stau la coadă de la farmacie şi dumnealor vin şi intră în faţă, dar se poate? Suntem oameni? 

O șoferiță a fost agresată în trafic

În municipiul Iaşi, o femeie a fost agresată de un şofer după ce i-a tăiat acestuia faţa. Şoferiţa de 22 de ani a ajuns la spital cu mai multe contuzii.

Pe seară, tot în Iaşi, un grup de tineri le-au oferit şoferilor nervoşi o băutură caldă.

Preţurile la carburanţi au explodat încă de ieri după-amiază. În Beiuş, un antreprenor local a ridicat preţul la peste la 11 lei pe litru. Recordurile au fost doborâte însă aseară. În localitatea Tinca, din judeţul Bihor, motorina s-a vândut cu 12,99 lei litrul. Un alt preţ record a fost înregistrat în oraşul Flămânzi, unde pentru un litru de benzină şoferii au plătit 12 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Am văzut pe internet, tot felul am văzut". Mii de șoferi au luat cu asalt benzinăriile din țară din cauza unui zvon apărut în online