Antena Meniu Search
x

Apa Nova, precizări despre căderea de tensiune care a afectat alimentarea cu apă în unele zone din Bucureşti

Apa Nova a venit cu precizări despre situaţia provocată vineri de o cădere de tensiune, care a afectat inclusiv alimentarea cu apă a unor zone din Bucureşti.

de Redactia Observator

la 07.08.2020, 14:17

Femeie bea apă dintr-un pahar
O cădere de tensiune a afectat aprovizionarea cu apă în mai multe zone din Bucureşti - iStock by Getty Images
  • Mai multe staţii de pompare a apei au rămas fără curent electric.
  • Defecţiunea a fost remediată.

Îţi prezentăm integral comunicatul Apa Nova:

"Echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Stația 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute. 

Echipele Apa Nova au intervenit atât în teren, cât și din Dispecerat prin manevre și acțiuni specifice pentru diminuarea pe cât posibil a efectelor căderii de tensiune.

In jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuție a energiei, iar sistemul de pompare si distribuție a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune și a șocului hidraulic există  posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-și piardă din limpezime (apa tulbure), în special in zone din sectorul 6.

Echipele operaționale Apa Nova vor continua acțiunile în teren, pentru a interveni în aceste situații punctuale ce pot apărea în cursul zilei. 

Apa Nova își cere scuze persoanelor din zonele afectate pentru disconfortul creat."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Apa Nova, precizări despre căderea de tensiune care a afectat alimentarea cu apă în unele zone din Bucureşti