Antena Meniu Search
x

Aprovizionarea cu alimente a localităţilor din Deltă, amânată pentru marţi din pricina sloiurilor

Cea de-a doua cursă Tulcea-Sulina, ce ar fi urmat să fie efectuată de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos pentru aprovizionarea localităţilor din Deltă cu alimente de strictă necesitate, a fost amânată cu 24 de ore, sloiurile acoperind luni dimineaţa fluviul în proporţie de 90% în zona Portului Tulcea.

Cea de-a doua cursă Tulcea-Sulina, ce ar fi urmat să fie efectuată de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos pentru aprovizionarea localităţilor din Deltă cu alimente de strictă necesitate, a fost amânată cu 24 de ore, sloiurile acoperind luni dimineaţa fluviul în proporţie de 90% în zona Portului Tulcea.

'Remorcherul 'Mamaia 2' continuă să îmbarce alimente şi va pleca marţi spre Sulina. 'Perseus' a acţionat în amonte de Isaccea şi continuă fluidizarea sloiurilor în zonă. 'Gheorghieni 2' acţionează la milele marine 25-36', a declarat luni, pentru Agerpres, directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru.

Două convoaie de barje care au plecat joia trecută din Cernavodă spre Brăila-Galaţi îşi continuă drumul spre Tulcea pentru a aproviziona combinatul Alum SA cu materie primă, iar alte cinci nave se află în diferite zone de pe sectorul maritim al Dunării de Jos, potrivit sursei.

În portul Tulcea, sloiurile sunt fluidizate luni dimineaţa de remorcherul 'Mamaia 2', acţiunea AFDJ fiind necesară pentru a preveni formarea podului de gheaţă între Tulcea şi Tudor Vladimirescu, respectiv blocarea curselor între cele două localităţi.

'Amânăm pentru marţi cursa Tulcea-Sulina, dacă şi AFDJ a luat o asemenea decizie. Continuăm să încărcăm alimente pe nava fluvială şi nu vom pleca dacă nu vom avea ca antemergător un remorcher pentru a ne crea drum printre sloiuri şi pentru a proteja viaţa pasagerilor şi siguranţa navigaţiei pe canalul Sulina', a afirmat, la rândul lui, directorul societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi.

Remorcherul 'Mamaia 2' va efectua astfel, marţi, cea de-a două cursă pentru a aproviziona cu alimente de strictă necesitate localităţile din Delta Dunării, după ce miercurea trecută a transportat în Rezervaţie peste 23 de tone de alimente.

Trecerea Dunării între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu a fost efectuată luni dimineaţa de remorcherul 'Gheorghieni 2' al AFDJ, în condiţiile în care remorcherul fluvial 328 al Ministerului Apărării Naţionale nu a putut interveni din cauza sloiurilor.

Cursele regulate de pasageri şi mărfuri între Tulcea şi localităţile izolate din Delta Dunării au fost suspendate în urmă cu o săptămână, remorcherele AFDJ asigurând transportul călătorilor şi mărfurilor în localităţile situate în extremitatea estică a Deltei, acolo unde nu se poate ajunge decât cu o navă sau cu un elicopter.

Reluarea la sfârşitul săptămânii trecute a curselor cu bacul între localităţile Nufăru şi Ilganii de Jos situate pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării a permis aprovizionarea cu alimente a unor localităţi situate pe malul drept al braţului Sulina al Dunării, printre ele aflându-se satele Partizani şi Gorgova.

Asigurarea trecerii bac între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu permite aprovizionarea cu alimente a localităţilor situate pe braţul Chilia al Dunării.

Braţele Sfântu Gheorghe şi Chilia ale Dunării sunt blocate de sloiuri de o săptămână, iar în mai multe zone de pe sectorul maritim al fluviului s-au format aglomerări de sloiuri care îngreunează circulaţia navelor.

Urgenţele medicale în Delta Dunării au fost asigurate în ultimele şapte zile atât de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă, cât şi de elicoptere medicalizate ale SMURD, peste 14 persoane cu diferite probleme ajungând în siguranţă în unităţi medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Aprovizionarea cu alimente a localităţilor din Deltă, amânată pentru marţi din pricina sloiurilor