Antena Meniu Search
x

Video Arhiepiscopul de Cantebury, vizită la București. Liderul Bisericii Anglicane s-a întâlnit cu principesa Margareta și a vizitat un centru de refugiaţi ucraineni

Arhiepiscopul de Cantebury, liderul mondial al bisericii anglicane, care a oficiat funeraliile Reginei Elisabeta II-a, a ajuns în România după 42 de ani de la prima sa vizită. A fost la centrul de refugiaţi de la Romexpo şi a luat prânzul cu familia regală a României. A mărturisit jurnaliştilor că are mari coşmaruri în legătură cu următorul eveniment din Marea Britanie, încoronarea regelui Charles al III-lea. Ultima oară a visat că şi-a uitat veşmintele religioase acasă. 

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 21:34

Vezi și

Arhiepiscopul a lăsat un simbol al speranţei şi păcii în grădina  Palatului Elisabeta, acolo unde se află şi copacul Regelui Mihai al României.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby: "În anii 1960 am fost cu tătal meu în Monte Carlo și a spus - trebuie să îți fac cunostinta cu cineva regele Mihai ale României, care era în exil. Îmi amintesc asta foarte limpede." 

A fost o vizită plină de emoţie, în care liderul bisericii anglicane a făcut o mărturisire extrem de personală despre responsabilităţile pe care le are în familia regală britanică. Ceremonia de încoronare a regelui Charles al treilea în data de 6 mai îi tulbură somnul în fiecare noapte. 

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby: "Am coșmaruri în legatură cu asta, ultimul a fost că am uitat să îmi pun pe mine veşmintele. La jumătatea ceremoniei de încoronare am realizat că eram imbracat într-un sacou și o pereche de pantaloni încercând să duc la capăt încoronararea. Dincolo de glumă, este cel mai mare privilegiu să pot să fac asta. 19 45 Majestatea Sa Regele este un om remarcabil, cu o profundă compasiune și un extraordinar simț de ajutorare." 

Vizită la centrul de refugiați de la Romexpo

Arhiepiscopului de Canterbury este una dintre personajele-cheie ale monarhiei britanice, profund conectată la realităţile de zi cu zi. Înaltul prelat a vizitat centrul de refugiaţi ucraineni de la Romexpo şi a discutat subiectele fierbinţi ale României cu reprezentanţii familiei regale. 

Mădalina Iacob, reporter Observator: "Primatul Bisericii Anglicane împreună cu părintele paroh al instituției din Bucuresti au fost invitați la prânz de Majestatea Sa Margareta si Principele Radu. La masa a fost prezent și Excelența Sa Ambasadorul Marii Britanii la București."

De mai bine de zece ani, arhiepicopul a oficiat slujbele majore ale Familiei Regale britanice, precum funeraliile de Stat ale Reginei Elisabeta a II-a. Justin Welby se întâlneşte marţi cu premierul României, dar şi cu Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Arhiepiscopul de Cantebury, vizită la București. Liderul Bisericii Anglicane s-a întâlnit cu principesa Margareta și a vizitat un centru de refugiaţi ucraineni