Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Armata americană, reacţie după ce blindatele US au distrus grâul şi porumbul fermierilor din Feteşti

Un incident mai rar întâlnit s-a produs în cursul zilei de joi, când blindate ale armatei americane, participante la un exerciţiu în România, au pătruns pe terenurile mai multor fermieri din Feteşti şi le-au distrus culturile de grâu şi porumb.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 21.06.2019 , 17:15

Incidentul s-a produs din cauza unei erori de comunicare şi a condiţiilor meteo nefavorabile
Blindatele americane au pus la pământ grâul şi porumbul oamenilor din Feteşti

Un incident mai rar întâlnit s-a produs în cursul zilei de joi, când blindate ale armatei americane, participante la un exerciţiu în România, au pătruns pe terenurile mai multor fermieri din Feteşti şi le-au distrus culturile de grâu şi porumb.

Blindatele ar fi trebuit să ajungă în cu totul altă locaţie dar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a unor greşeli de comunicare a datelor, blindatele au ajuns pe terenurile fermierilor şi chiar au început să tragă, conform programului.

Oamenii au încercat să-i avertizeze pe aceştia, dar fără succes, astfel că s-au acumulat pagube semnificative.

Articolul continuă după reclamă

Fermierii au fost înştiinţaţi că vor fi recompensaţi pentru pierderi, dar deocamdată nu se ştie cine şi le va acorda aceste despăgubiri.

La circa 24 de ore de la producerea incidentului, reprezentanţii armatei americane au oferit un punct de vedere asupra acestei poveşti, punct de vedere pe care îl redăm integral:

"Armata Statelor Unite ale Americii îşi exprimă deplinul respect faţă de poporul român şi regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident.

Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente şi ne vom asigura că cei afectaţi vor fi compensaţi respectând cu exactitate aceste proceduri.

Colaborăm îndeaproape cu autorităţile militare şi civile din România pentru investigarea acestui incident şi pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiul Multinaţional Saber Guardian 2019, exerciţiu condus împreună cu Comandamentul Forţelor Întrunite din România. Apreciem modul în care România găzduieşte acest exerciţiu şi mulţumim Forţelor Armate Române pentru cooperare şi sprijin".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Armata americană, reacţie după ce blindatele US au distrus grâul şi porumbul fermierilor din Feteşti