Antena Meniu Search
x

Elevului dintr-a şaptea lovit în cap cu scaunul de un profesor i s-a scăzut nota la purtare

Scene violente zguduie din nou învăţământul românesc! Un profesor din Ploieşti a lovit un elev cu scaunul în cap, în timpul orei de biologie. Atacul filmat de un alt copil de clasa a şaptea a adunat mii de reacţii pe internet.

Vezi și

Scene violente zguduie din nou învăţământul românesc! Un profesor din Ploieşti a lovit un elev cu scaunul în cap, în timpul orei de biologie. Atacul filmat de un alt copil de clasa a şaptea a adunat mii de reacţii pe internet. Reporterii Observator i-au arătat imaginile revoltatoare ministrului Educaţiei. Ecaterina Andronescu se arată şocată şi spune răspicat că astfel de profesori nu mai au ce să caute în sistem. Între timp, familia elevului bătut a făcut plângere la Poliţie. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional! 

Scenele brutale au fost filmate chiar în timpul orei, într-o şcoală din Ploieşti. Într-un acces de furie, în faţa celorlalţi copii, profesorul atacă un elev cu scaunul. Băiatul ţipă şi fuge speriat din calea lui. 

Pe înregistrare se vede cum profesorul nu ţine cont nici de ceilalţi elevi, pe care îi loveşte fără ezitare. Clipul, filmat cu un telefon mobil de un coleg din clasă se încheie în momentul în care dascălul dezlănţuit îl mai loveşte o dată cu scaunul pe băiat. 

Incidentul s-a întâmplat în şcoală, marţi, la ora de biologie. Imediat după ce conducerea şcolii a aflat, profesorul a fost suspendat. Numai că nimeni, până vineri, nu i-a spus şi mamei despre ce a păţit copilul ei.

Elevului lovit în cap cu scaunul de profesor i s-a scăzut nota la purtare

Iar când a fost chemată la şcoală, femeii i s-ar fi spus doar că fiul ei e un elev problemă. Nimic despre scenele violente de la ora de biologie, susţine ea. 

"Mi s-a cerut să semnez hârtia cum că iau la cunoştinţă faptul că i se va scădea nota la purtare pentru că atinge fetele şi mai vorbeşte cu colegul de bancă.", spune Petronela Rusnac.

Abia acasă, femeia a aflat ce a păţit copilul ei. Profesorul acuzat de violenţă ar fi un cadru didactic pensionat ce ţine locul titularului care este în concediu medical. Mama băiatului acuză conducerea şcolii de muşamalizare: "Doamna directoare care ştia de miercuri ce se întâmplase pentru că un copil din şcoală îi arătase filmarea iar ea i-a cerut să şteargă înregistrarea dacă nu i se va scădea nota la purtare."

Însă imaginile au ajuns şi pe internet, şi la poliţişti. S-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Imaginile au ajuns şi sub ochii ministrului Educaţiei: "Oribil! Ce pot să spun altceva! Când ai îmbrăcat haina aceasta de profesor, trebuie să respecţi regulile profesiei!"

Iar aceste reguli par a fi din ce în ce mai des încălcate. În ultimile două luni, numai în Capitală au fost sesizate două cazuri în care profesorii ar fi fost violenţi. Conducerea şcolii din Ploieşti nu a vrut să comenteze incidentul. Iar profesorul acuzat nu a putut fi contactat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Elevului dintr-a şaptea lovit în cap cu scaunul de un profesor i s-a scăzut nota la purtare