Foto

Atenționare meteo ANM: Vremea se răcește rapid și vin ninsorile

De Daniel Murărescu.
Publicat: 05.03.2021, 10:18.
Actualizat: 05.03.2021, 10:24

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că vremea se va răci accentuat în următoarele ore, iar în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile. Precipitații mixte vor fi și în celelalte regiuni ale țării.

vremea România

Ninsori în România, în următoarele ore

Shutterstock (imagine ilustrativă)

În intervalul menționat vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (6 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (5 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

Vezi și: Vremea 5 martie 2021. Deosebit de cald, ANM anunță temperaturi de primăvară în sudul țării

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Cod galben de ninsori la munte, în Carpații Orientali și Meridionali

ANM a atenționat că, în intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 - 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

harta meteo ANM

Harta zonelor aflate sub Cod Galben

ANM

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.