Antena Meniu Search
x

Vremea 5 martie 2021. Deosebit de cald, ANM anunță temperaturi de primăvară în sudul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 5 martie. Vremea se va încălzi și va deveni deosebit de caldă pentru această dată calendaristică, cu temperaturi maxime de 19 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 04.03.2021, 14:40

vremea 5 martie
Vremea, vineri, 5 martie 2021 - Shutterstock
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea 5 martie 2021

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, exceptând nordul și nord-vestul, unde se va răci accentuat față de ziua precedentă, iar valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei.

Ziua, cerul va fi variabil în sudul și estul teritoriului și mai mult noros în vest, centru și nord, unde vor fi precipitații, mixte la munte și predominant ploi în rest. Noaptea, înnorările vor cuprinde mare parte din țară, iar precipitațiile se vor semnala local în centrul și nord-estul teritoriului, unde vor fi mai ales ninsori și pe arii mai restrânse în sud și vest, unde vor fi mixte.

Citește și:

 La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona Carpaților Orientali. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80...100 km/h, temporar viscolind zăpada.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în nordul Moldovei și 18...19 grade în Muntenia și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade. Dimineața, izolat, vor mai fi condiții de ceață.

Prognoza meteo București

Vremea se va menține deosebit de caldă. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 1...3 grade. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora pe parcursul nopții, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații slabe, mixte.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări după-amiaza și noaptea, cu rafale de 40...50 km/h.

Vremea la munte

Vremea va intra într-un proces de răcire, începând cu masivele nordice. Aria de nebulozitate și precipitaţii va fi în extindere și va cuprinde treptat toată zona montană. În cursul zilei acestea vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona Carpaţilor Orientali.

Vântul se va intensifica treptat și va avea rafale de 60...70 km/h, iar în zona înaltă de peste 80...100 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 5 martie 2021. Deosebit de cald, ANM anunță temperaturi de primăvară în sudul țării