Video Au fugit de caniculă în vârf de munte. Au venit turişti şi de peste ocean: "Suntem în concediu, venim din Chicago după 9 ani"
Răcoarea muntelui a fost la mare căutare zilele acestea, mai ales pentru locuitorii din vestul ţării, unde temperaturile din oraşe au ajuns chiar şi până la 38 de grade Celsius. Turiştii s-au putut bucura de răcoarea peşterilor, drumeţii pe culmile munţilor sau... rafting.
Sute de turişti au fugit de caniculă la munte. Iar o tură de rafting pe Crişul Repede, în bărcile gonflabile, este metoda perfectă de a te răcori. "Este mult mai plăcut, bineînţeles. Verdeaţa, natura, apa, ne răcorim puţin şi cu ocazia asta, cu familia, am venit să ne distrăm puţin", spune un turist.
În Defileul Crişului Repede a ajuns şi o familie de peste ocean: "Suntem în concediu, venim din Chicago după 9 ani. Mi-a fost dor de peisajul ăsta extraordinar de care nu avem parte acolo".
Pe lângă rafting, turiştii care ajung în Defileul Crişului Repede se pot bucura de apa rece de munte şi de peşterile răcorose. "Întotdeauna când în oraş e foarte cald, oamenii încearcă să scape de acolo. Ei vin în natură, aici este pârâu, este peşteră", spune ghidul peşterii Unguru Mare. Unii dintre turişiti au profitat şi de marea de la munte. Asta pentru că la Şuncuiuş a fost amenajată o plajă cu nisip alb şi fin chiar lângă stâncile abrupte.
Şi în staţiunea Râuşor, din masivul Retezat, au fost o mulţime de turişti care au fugit din calea caniculei. La munte, temperaturile sunt cu cel puţin 10 grade mai scăzute. Staţiunea este situată la 1300 de metri altitudine, iar de aici, turiştii, pot să urce pe vârfurile Retezat, Bucura sau mai departe spre Peleaga şi Păpuşa. Cabanierii nu se mai bazează doar pe sezonul de iarnă. Pe lângă cazare şi masă, turiştii au la dispoziţie şi saună sau ciubere pentre relaxare. De astăzi, spun meteorologii, aerul devine respirabil şi în marile oraşe ale ţării.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰