Video Aplicaţie pentru identificarea speciilor de păsări din România, chiar şi după ciripit: "Este de fapt o enciclopedie"
Trilul lor ne încântă dimineţile, iar zborul lor ne duce cu gândul la libertate. Dar fie că le vedem în grădină, în oraş sau la munte, se întâmplă uneori să nu le putem identifica. O aplicaţie pentru smartphone ne sare de acum în ajutor. Prin intermediul ei, vom identifica orice specie de pasăre din România şi vom putea afla informaţii valoroase despre înaripate.
Precum un dicţionar al păsărilor, aplicaţia ne ajută să găsim informaţii despre toate speciile pe care le observăm. Putem căuta în funcţie de aspectul păsării, de culoarea penajului sau de habitatul în care am întâlnit-o. O plimbare prin pădure se poate transforma astfel într-o adevărată aventură.
Dicţionarul păsărilor ne oferă informaţii despre toate speciile de păsări din România. În plus, ne ajută să le recunoaştem chiar şi prin ciripit.
Iulia Vizi, purtător de cuvânt grupul Milvus: Determinatorul de păsări este de fapt o enciclopedie, dacă ar fi să ne gândim. Poate fi folosit şi offline deci nu trebuie să vă faceţi griji dacă sunteţi într-o zonă fără semnal. Determinatorul va funcţiona, veţi ştii să recunoaşteţi pasărea în orice habitat pe care îl are.
Cei care au auzit de aplicaţie nu au ezitat să o încerce. În pas cu tehnologia, tinerii au fost primii care au studiat-o şi s-au declarat încântaţi.
Tânăr: Este destul de atractivă îţi spune tot felul de specii şi, cum am spus, eu nici n-am ştiut de existenţa atâtor specii.
Localnică: Trebuie să ai o ureche muzicală foarte bună. De mărimea mierlei, cântecul este un fluierat modular, destul de cunoscut, masculul este inconfundabil, femelele sunt mai verzui colorate. Da, interesant, foarte interesant totuşi.
Din cele aproximativ 10.000 de specii de păsări din lume, avifauna din România include circa 454 de specii. Dintre acestea, nu mai puțin de 331 se află în Delta Dunării.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰