Antena Meniu Search
x

Autoritatile din Iasi vor ca orasul lor sa devina in 2021 Capitala Cultural Europeana

Autoritatile din Iasi au planuri mari. Vor sa construiasca un spital regional de urgenta, o pista noua pentru aeroport sau primul parc industrial. Cateva dintre proiectele de dezvoltare au fost prezentate la gala ambasadorilor Iasului, care a avut loc la Bucuresti.

Vezi și

Autoritatile locale isi doresc ca municipiul Iasi sa devina o capitala cultural europeana in 2021. Acestea au in vedere planuri de dezvoltare in mai multe domenii, pentru care vor sa atraga investitori.

"Mediul privat poate fi incurajat in zona sa investeasca, dar are nevoie de garantii, are nevoie de un partener viabil, are nevoie de un partener care sa-i elimine din riscuri si de ce nu sa-l sustina in aceste investitii", spune Gheorghe Nichita, primarul Iasiului.

Printre vedetele care sustin initiativele prezentate in cadrul acestui eveniment s-au numarat Andreea Marin, Cristian Mungiu si Daniel Buzdugan.

"E orasul inceputurilor, e orasul care a dat prima universitate din Romania, prima gradina botanica din Romania, primul teatru evreiesc din Romania, primul teatru in limba romana, sunt foarte multe lucruri, primul roman care a luat premiul Nobel, George Emil Palade, este din Iasi", spune Daniel Buzdugan.

Iasul este orasul cu cea mai mare absorbtie a fondurilor europene, peste 60% dintre ele fiind deja implementate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Autoritatile din Iasi vor ca orasul lor sa devina in 2021 Capitala Cultural Europeana