Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile, ping-pong cu carantina de noapte ce ar putea fi impusă în weekend în Timişoara şi în alte localităţi

Restricţiile vin cu scandal la Timişoara. Vă reamintim că vorbim despre primul oraş în care s-a vorbit despre revenirea la carantina de weekend, pe timp de noapte, după ce incidenţa a sărit, pentru trei zile consecutive, de 4 la mia de locuitori.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.09.2021, 13:15

Vezi și
  • Autorităţile caută soluţii pentru ca o eventuală carantină de noapte impusă în weekend să nu afecteze oraşele în care a crescut rata de infectare.

Circulaţia ar putea fi interzisă după ora 20, iar magazinele s-ar putea închide la ora 18. Ideea autorităţilor a creat tensiune între primarul oraşului şi subprefectul de Timiş. 

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, susţine că este nedrept ca Timişoara să primească o astfel de decizie având în vedere că toate aceste restricţii se iau respectând sec anumite reguli naţionale care se impun atunci când rata se modifică.

Primarul Timişoarei cere imperativ Guvernului, pentru că acesta este singurul decident în ceea ce priveşte măsurile, ca aceste restricţii să nu se aplice persoanelor vaccinate ci doar celor nevaccinate. Şi asta nu doar în Timişoara ci peste tot în ţară, acolo unde este cazul.

În replică, reprezentantul Guvernului în teritoriu a susţinut, într-o postare pe Facebook, dar şi la microfon, în urmă cu doar câteva minute, că nimeni nu a carantinat Timişoara şi că au fost doar simple speculaţii care "denotă necunoaşterea legii şi apetitul pentru senzaţional" şi că, de fapt, toate acestea sunt doar restricţii nefolosindu-se, până acum, cuvântul carantină. Este doar o încurcătură în ceea ce priveşte termenii.

Pe acelaşi subiect

Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile aglomerate din Timişoara

Lăsând la o parte acest schimb de replici, locuitorii Timişoarei, dar şi cei din alte câteva localităţi din judeţ, precum Jimbolia sau Giroc, aşteaptă cu nerăbdare o decizie clară în acest sens, pentru că rata de infectare în aceste localităţi a trecut de patru la mia de locuitori. 

Cert este că, potrivit unei Hotărâri a Guvernului, rata pentru impunerea anumitor restricţii ar putea creşte de la 4 la 6 la mia de locuitori, iar abia din acel moment s-ar putea aplica restricţii. 

Momentan, carantina de weekend este în stand-by pentru că se aşteaptă o decizie finală. Ce este cert, în acest moment, este că masca trebuie purtată obligatoriu pe o rază de 25 de metri în jurul spaţiilor aglomerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Autorităţile, ping-pong cu carantina de noapte ce ar putea fi impusă în weekend în Timişoara şi în alte localităţi