Antena Meniu Search
x

Video Autostrada Nordului rămâne la stadiul de proiect. Licitaţia pentru tronsonul dintre Baia Mare şi Bistrița a fost anulată

Veste proastă pentru cei care visează la un concediu în nordul ţării. Licitaţia pentru tronsonul dintre Baia Mare şi Bistrița a fost anulată, iar şoselele vechi, uzate, rămân singura opţiune.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 04.07.2021, 08:46

Vezi și

"Dacă aş vrea să mă duc într-un concediu, prefer să mă duc într-o altă ţară deoarece timpul petrecut pe şosele este mai mic decât să mă duc la Marea Neagră". Este declaraţia unui agent de vânzări care în fiecare zi tranzitează nord-vestul ţării. Până de curând, credea că viitoarea autostradă ar putea să îl scutească de orele pierdute în trafic. Numai că ...a venit vestea proastă!

"Licitaţia de elaborare studiu de fezabilitate drum de mare viteză Baia Mare – Suceava lot 1 Baia Mare – Bistrița a fost anulată din cauză că au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme", se arată în anunţul publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Aşadar, cei care visau să ajungă în Maramureş în viitorul apropiat, trebuie să ia în calcul şi un drum de 8-10 ore. Nu vom avea autostradă curând, ci vom fi nevoiţi să ne mulţumim cu şoselele vechi, uzate, pe care nu putem circula cu mai mult de 60-70 de kilometri pe oră.

Diana Iluț, președinte al filialei Nord-Vest a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT): "Nici nu ştiu dacă fără o strategie adevărată, coerentă, practică şi una care să fie pusă în aplicare foarte rapid vom avea şansă de a salva Maramureşul ca destinaţie turistică".

Pe acelaşi subiect

Licitaţia a fost contestată

Un astfel de proiect a fost gândit, doar că a fost anulat din fază incipientă, iar în acest moment o autostradă a rămas doar la nivel de vis. Autorităţile au găsit vinovatul.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureş: "Nu avem, din păcate, firme foarte serioase pe studiu de fezabilitate şi proiectare. Altfel, acest contract ar fi fost atribuit".

Pentru acest contract, estimat la 23 de milioane de lei, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit trei oferte, din care alesese un câştigător în luna noiembrie a anului trecut. Ulterior, licitaţia a fost contestată. 

Simona Vasiac, reporter Observator: "Până ce acest tronson al autostrăzii nordului va fi finalizat, şoferii care tranzitează Baia Mare-Bistriţa, vorbim de o distanţă de 148 de kilometri, vor face drumul în două ore şi jumătate".

Autostrada Nordului este cel mai important proiect de infrastructură din partea de nord a ţării. Rămâne însă la stadiul de proiect, ca multe altele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Autostrada Nordului rămâne la stadiul de proiect. Licitaţia pentru tronsonul dintre Baia Mare şi Bistrița a fost anulată