Antena Meniu Search
x

Video Avalanşă uriaşă la Bâlea Lac. Două corturi, îngropate în zăpadă; avertismentul transmis de salvamontişti

Ninsorile de la începutul săptămânii nu vin doar cu veşti bune pentru schiori. O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în această dimineaţă, la Bâlea Lac. Nu sunt victime, însă, salvamontiştii îi atenţionează pe turiştii care vor merge acolo, în weekend.

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 14:51

Vezi și

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sibiu, riscul de producere de avalanşe este 4 din 5, iar practicarea sporturilor de iarnă nu este deloc recomandată. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doi turiști au avut corturile îngropate în zăpadă, conform Mediafax. Ei se aflau în cabană din apropiere și nu au fost răniți.

Pe acelaşi subiect

Cel mai mare strat de zăpadă este la Bâlea Lac: 175 cm

La Stația meteo Bâlea Lac, stratul de zăpadă măsura 175 de centimetri la ora 8.00, în această dimineaţă, dar troienele au peste 2 metri. Asta, după ce în ultimele două zile a nins abundent la altitudini mai mari de 1.800 de metri.

Pe pantele mai înclinate, stratul de zăpadă proaspată de la suprafață poate aluneca, ducând la declanșarea de avalanșe de dimensiuni medii și mari. De aceea, salvamontiștii anunță că pe crestele munților Făgăraș exista un risc de avalanșă de gradul 4 din 5 posibile. Totodată, le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele superioare cabanelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Avalanşă uriaşă la Bâlea Lac. Două corturi, îngropate în zăpadă; avertismentul transmis de salvamontişti