Avarie majoră RADET în București, sute de blocuri fără apă caldă și căldură. Explicațiile directorului Termoenergetica
O nouă avarie RADET, în București. Sute de blocuri din Pantelimon şi Nicolae Grigorescu au rămas fără apă caldă și căldură, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
![Avarie RADET Avarie RADET în Pantelimon și Nicolae Grigorescu](https://img.observatornews.ro/0/2019/12/7/329901/1575712765ee66f473.webp?w=430&f=2&v=2)
O nouă avarie RADET, în București. Sute de blocuri din Pantelimon şi Nicolae Grigorescu au rămas fără apă caldă și căldură, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Oamenii din partea de est a Capitalei au petrecut noaptea în frig, în timp ce afară se înregistrau temperaturi de minut 4 grade Celsius. Avaria s-a produs vineri, la ora 14:00.
Alexandru Burghiu, directorul general al Termoenergetica, compania municipală ce a preluat atribuțiile RADET, după falimentul regiei, a precizat că rețeaua de termoficare are o vechime de 53 de ani și trebuia schimbată de acum trei decenii.
"A avut loc avarie în Bulevardul Basarabia, zona afectată foarte mare, am alimentat sector 2 și 3 dintr-un CET, proiectul spune ca era nevoie de 3 CET-uri. De fiecare data când e avarie, aria e mult mai mare. Am izolat în timpul nopții racordul rupt al magistralei, intrare cu mare greutate, peste 100 de grade, sunt 5 puncte termice care vor fi repuse în funcțiune", a declarat Alexandru Burghiu.
- Cât costă un metru cub de apă în România. Preţul diferă in funcţie de judeţ
- Transnistria a întrerupt încălzirea şi furnizarea de apă caldă. Efectele expirării acordului de tranzit al...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
Întrebat de ce vine apă rece la robinete, acesta a precizat că "foarte puțină lume înțelege, apa fierbinte vine de la centru, dar se face transfer de căldură, ea ajunge în punctul termic prin schimbătoare, sunt circuite separate. La avarie apa nu mai ajunge, în robinete e rece, neîncălzită".
"În condițiile în care avem un sistem de 52 de ani, trebuia schimbat acum 30 de ani, avem patru CET-uri și trebuiau șase, nu pot decât sa garantez ca timpii sunt cei mai scurți tehnic la intervenție, mai mult nu putem da", a mai spus Alexandru Burghiu, la Antena 3.
Avaria ar urma să fie remediată până la ora 15:00.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰