Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Aveam doi copii superbi". Părinţii micuţilor spulberaţi de un adolescent în Pantelimon cer o pedeapsă exemplară

Părinţii celor doi copii zbrobiţi cu maşina în parcarea Parcului Pantelimon au dat astăzi primele declaraţii în faţa anchetatorilor. Sfâşiaţi de durere, spun că vor ca adolescentul de 16 ani care era la volan să fie pedepsit exemplar. Tânărul este acuzat de omor după ce procurorii au descoperit că, în timp ce conducea, era într-un apel video pe telefon și inhala gaz ilariant dintr-un balon.

de Bogdan Dinu

la 04.09.2024 , 19:38

Părinţii băiatului de 9 ani care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului provocat de adolescent au povestit astăzi pentru prima dată anchetatorilor drama pe care au trăit-o la sfârşitul lunii iulie. Mama a văzut cum o maşină îi striveşte pe ambii copii. Băieţelul a murit pe loc, iar fata de 7 ani a fost grav rănită iar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze piciorul.

Băieţelul a murit pe loc, iar fata de 7 ani a fost grav rănită

"Noi trăim o dramă. Familia noastră a fost distrusă. Aveam doi copii superbi, din păcate, pe unul nu il mai am, fata este traumatizată şi ne este foarte greu să ne revenim. În momentul de faţă am două obiective majore în viaţă: pedepsirea vinovaţilor şi fata mea", spune tatăl copiilor.

Vezi și

Vinovat de această tragedie este un tânăr de 16 ani, care a vrut să se distreze în parcarea Parcului Pantelimon din Capitală. Pentru că nu avea experienţă, a pierdut controlul volanului şi a lovit trei autoturisme parcate. Cei doi fraţi au fost prinşi între ele, ca într-o menghină.

Pe acelaşi subiect

Camerele de supraveghere au surprins ultimele clipe din viaţa micuţilor, dar şi momentele când şoferul şi prietenul său care i-a împrumutat autoturismul fug imediat după accident.

"A pierdut controlul maşinii. O joacă de copii! S-au speriat, sunt copii, au 15 ani", spune sora șoferului.

"Este un puşti de 16 ani jumătate. S-a urcat să se plimbe. Dumneavoastră nu aţi fost începător?", spune bunicul adolescentului.

În timp ce conducea, adolescentul vorbea la telefon şi inhala gaz ilariant

Procurorii au descoperit că, în timp ce conducea, adolescentul vorbea la telefon şi inhala gaz ilariant, aşa că au schimbat încadrarea din ucidere din culpă SCRIS în omor şi tentativă pe omor. 

"A fost cerut săptămâna trecută încă un raport de expertiză criminalistic la Institutul de Criminalistică dat fiind faptul că există un cumul de substanţe pe care şoferul îl avea în sânge în momentul accidentului. E vorba de patru substanţe. Două substanţe interzise şi două gaze, urmând ca laboratorul să stabilească concentraţia", a declarat avocatul familiei.

Tânărul a avut altă variantă în faţa anchetatorilor.

"Susţine că a condus pentru prima dată, a fost o denivelare a drumului, moment în care s-a speriat, a pierdut controlul maşinii, după care nu isi mai aminteste mare lucru. Sustine că nu statea pe telefon", spune Bogdan Bărbuceanu, avocatul victimelor.

Autorul accidentului este acum în arest preventiv, iar prietenul său, de 19 ani este cercetat în libertate. 

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » "Aveam doi copii superbi". Părinţii micuţilor spulberaţi de un adolescent în Pantelimon cer o pedeapsă exemplară