Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Aventura lui Octavian, "micul Mowgli" care la 11 ani s-a rătăcit într-o pădure din Bihor, a luat sfârşit. Copilul a ajuns în siguranţă, în braţele părinţilor

De la agonie la extaz. Asta au trăit părinţii unui băieţel de 11 ani, care, dornic de aventură nu a mai ţinut cont de pericole şi a intrat singur în inima unei păduri din Bihor. Familia venise din Viena pentru a-şi petrece vacanţa în România. În timp ce se aflau într-un camping din Pădurea Neagră, doi dintre copii au pornit la pas prin pădure, însă doar unul s-a mai întors. Zeci de salvatori au fost pe urmele lui. Din fericire, copilul a fost găsit teafăr şi nevătămat după câteva ore de căutări.

de Redactia Observator

la 11.08.2024 , 10:58

Sunt imaginile unui miracol. Obosit, înfometat  şi cu tălpile învineţite după o lungă drumeţie prin pădure, Octavian, sau „micul Mowgli“, cum a fost botezat de familie, a îndurat mai multe decât poate duce orice om mare. Deşi nu cunoştea zona, asemenea personajului principal din Cartea Juglei, copilul de doar 11 ani, a vrut să-şi trăiască propria aventură departe de casă.

"Le-am spus la prieteni: Rugaţi-vă, l-am pierdut!", povesteşte mama.

 Copil pierdut în pădure, găsit după 5 ore

Vezi și

Totul a pornit atunci când părinţii lui Octavian, stabiliţi în Viena, au venit în ţara noastră pentru a-şi petrece un weekend de neuitat într-o pădure din Bihor. Ieri însă, în timp ce copilul de 11 ani cutreiera codrul alături de fratele său mai mare, acesta a dispărut brusc.   

"A plecat cu frăţiorul pe drum în sus, el s-a odihnit şi a închis puţin ochii şi celălat a plecat mai departe", adaugă mama.

"I-am spus să vină înapoi, dar el nu m-a auzit. Am mers o oră după el", a spus fratele său.

Îngrijorat pentru soarta fratelui său mai mic care se rătăcise în inima pădurii, copilul s-a întors într-un suflet în zona de campare.

"După vreo 10 minute a venit fratele lui, singur. A spus: Tata, ne-am despărţit", a povestit tatăl.

Cu inima îngheţată de spaimă, bărbatul a pornit pe urmele fiului său rătăcit.  

"Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Ţipam, stigam: Octavian, Octavian! Nu auzeam nimic. Te gândeşti la tot felul de lucruri. Singurul lucru de care mi era frică era să nu fi căzut într-o prăpastie, să se fi lovit de ceva", a adăugat tatăl.

Atunci a dat alarma. Imediat, în zonă au sosit zeci de salvatori, dar şi voluntari care au luat zona la pas. 

"A mers după fiecare urmă de-a lui. Din 10 în 10 minute ne-am oprit. Am urmărit din nou urmele", a declarat Ioan Muha, pădurar.

În plus, mai multe drone au survolat deasupra zonei împădurite în speranţa că cel mic va fi găsit.

"Am venit cu două drone profesionale termice, pentru scanarea zonei de pădure şi cu două drone cu care se poate penetra toată zona de desiş", spune Răzvan Chiriac.

După ce a petrecut 5 ore în inima pădurii, Octavian a fost găsit teafăr şi nevătămat.

"Un pic a plâns când ne-a văzut, de bucurie a plâns. Noi l-am îmbărbătat, i-am dat un pic de apă", spune pădurarul. 

"Am mers foarte mult, nu am mai putut să merg", mărturiseşte băiatul.

Mai precis, 15 kilometri pe care copilul i-a parcus fără o clipă de odihnă. După isprava sa, băiatul supravieţuitor s-a bucurat să-şi îmbrăţişeze din nou familia. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Aventura lui Octavian, "micul Mowgli" care la 11 ani s-a rătăcit într-o pădure din Bihor, a luat sfârşit. Copilul a ajuns în siguranţă, în braţele părinţilor