Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Avertizare de călătorie pentru românii care ajung în Bulgaria. 15 regiuni din ţara vecină sunt sub cod galben de ninsori şi viscol

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care vor să ajungă în Bulgaria că ţara vecină se află sub cod galben de ninsori.

de Redactia Observator

la 15.01.2018 , 14:14

Avertizare de călătorie pentru românii care ajung în Bulgaria. 15 regiuni din ţara vecină sunt sub cod galben de ninsori şi viscol

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care vor să ajungă în Bulgaria că ţara vecină se află sub cod galben de ninsori.

Potrivit unui comunicat al MAE, stratul de zăpadă care se va forma va fi între 5 și 20 cm.

Avertizarea meteo vizează Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Veliko Târnovo, Gabrovo, Loveci, Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian și Plovdiv.

Articolul continuă după reclamă

Se recomandă urmărirea situației din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră montată temporar și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulației rutiere.

Cetăţenii români care vor să călătorească în Bulgaria şi vor să obţină informații despre starea vremii, pot accesa site-ul www.weather.bg.

Informații despre starea actuală a drumurilor pot fi obţinute şi de pe aplicația gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina Internet a „Agenției Infrastructura Rutieră" – www.api.bg și, non-stop, de la numărul de telefon: 070013020. În cadrul API funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Avertizare de călătorie pentru românii care ajung în Bulgaria. 15 regiuni din ţara vecină sunt sub cod galben de ninsori şi viscol