Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă începută cu cozi kilometrice la frontiera Greciei: 5.000 de români au aşteptat la graniţă ore în şir: "Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă de lipsă de respect"

Vacanţa în Grecia a început cu nervi întinşi la maximum pentru mulţi români. Cei care au plecat cu maşina au stat la cozi kilometrice, în vamă. Unii au aflat că trebuie să fie testaţi pe loc pentru COVID. Alţii că nu completaseră formularul online necesar pentru a ajunge în Grecia.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.06.2021, 10:40

Vezi și

Înteleg că vama este la 4 kilometri distanţă de aici si că s-ar putea să parcurgem distanţa aceasta în 5 ore! 

Coada la frontiera Greciei s-a întins pe kilometri buni. 5.000 de români au aşteptat la graniţă ore în şir în coloană, aşa că unii dintre ei au coborât din maşini. 

"Chiar nu poate interveni nimeni? Stăm de două ore şi am înaintat maximum 200 de metri!!"

"Astăzi în vamă la Kulata s-a stat 8 ore!!!"

Pe acelaşi subiect

"Ştiu că este alegerea noastră să vizităm Grecia, dar ceea ce se întâmplă acum în vamă este o dovadă de lipsă de respect pentru turişti. 1.2 kilometri în 6 ore".

5.000 de români, la graniţă în coloană

Inclusiv turiştii străini şi-au pierdut răbdarea. "Avem un copil mic cu noi şi stau 40 de minute în căldură, nu este prea plăcut". "Am descărcat documentul (n.r. protocolul pentru intrare în ţără), suntem vaccinaţi, avem şi teste PCR pentru copii. De aceea, nu înţelegem". 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Undeva la 3,4 km dupa ce reusesti sa treci de granita bulgariei cu grecia, sunt cateva persoane care te testeaza aleatoriu. Practic esti tras intr/o parcare pe marginea drumului, ti se cere acel cod QR dupa care aleatoriu, una din persoanele aflate intr-o singura masina, este testata. 

Şi controalele nu se opresc aici. Veronica Todor, corespondent Observator: "Sunt controlaţi să vadă dacă într-adevăr au un certificat de vaccinare sau nu sau dacă au un test PCR negativ sau un certificat prin care să dovedească că au fost infectaţi cu acest virus şi este vindecat".  

Totuşi, înaintea deschiderii sezonului estival, grecii au dat asigurări că nu se va aştepta la frontieră. 

Ciprian Enea, specialist în turism: "Am avut promisiuni cu privire la frontiere. Grecii ne-au asigurat că nu vom mai avea aceeaşi dificultate în a intra în ţara lor însă se pare că acest reglaj se face mai greu". 

Iar agenţii de turism se aşteaptă ca în luna iulie să explodeze cererea. Ciprian Enea, specialist în turism: "Odată cu vacanţa copiilor, aşadar după 25 iunie, ne aşteptăm la explozie a cererii". 

Pentru că cererea este mare, toate companiile aeriene au suplimentat cursele către Grecia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Vacanţă începută cu cozi kilometrice la frontiera Greciei: 5.000 de români au aşteptat la graniţă ore în şir: "Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă de lipsă de respect"