Antena Meniu Search
x

Avertizare meteo de ninsori puternice de la ANM. Harta zonelor afectate de codul galben de vreme rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări meteo tip cod galben de ninsori abundente şi ploi însemnate cantitativ.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări meteo tip cod galben de ninsori abundente şi ploi însemnate cantitativ.

Potrivit ANM, în intervalul 13 februarie, ora 20.00 - 15 februarie, ora 15.00, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara.

În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp.

În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.

Pe acelaşi subiect
Avertizare meteo de ninsori puternice de la ANM

Avertizare meteo de ninsori puternice în mare parte din ţară

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova.

Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

Meteorologii aşteaptă ninsori abundente şi viscol

În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Avertizare meteo de ninsori puternice de la ANM. Harta zonelor afectate de codul galben de vreme rea

Avertizare meteo cod galben de ninsori abundente

În intervalul 14 februarie, ora 11.00 - 15 februarie, ora 11.00, meteorologii au emis o avertizare tip cod galben de ninsori abundente, local viscolite şi depunere de strat consistent de zăpadă.

În intervalul menționat, ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Avertizare meteo de ninsori puternice de la ANM. Harta zonelor afectate de codul galben de vreme rea