Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Avertizări RO-ALERT primite în Constanța, Armata a ridicat avioane F-16 de la sol: "Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian"

Alertă în judeţul Constanţa în această seară!  Autorităţile au emis mesaje RO-Alert legate de posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Pentru 90 de minute, locuitorii sunt sfătuiţi să stea în case, departe de geamuri. Ministerul Apărării a ridicat de urgenţă două avioane F-16, ceea ce înseamnă că cel mai probabil s-au apropiat drone ruseşti de teritoriul ţării. Şi navele din largul Mării Negre au fost puse în alertă.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 19:55

Mesajul a fost transmis joi seara și înseamnă populația să se adăpostească în beciuri sau în alte locuri sigure, având în vedere riscurile asociate cu aceste evenimente neprevăzute. Autoritățile îndeamnă cetățenii să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile emise.

"Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 min", a transmis IGSU.

Armata Română a confirmat că este o situație în desfășurare, iar de la sol au fost ridicate avioane de luptă pentru a preîntâmpina eventuale incidente, o procedură standard în aceste situații.

Vezi și

Informații neconfirmate arată că rușii au declanșat un nou atac cu drone asupra Ucrainei, în apropiere de granița cu România. Nu există informații privind drone care au ajuns pe teritoriul României. În astfel de cazuri, avioanele NATO sunt ridicate de la sol.

Revenim cu amănunte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Avertizări RO-ALERT primite în Constanța, Armata a ridicat avioane F-16 de la sol: "Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian"